SÅ BÖRJADE DET !

Historisk berättelse om GGIK Innebandy från hur det hela började till NU.

G

ävle GIK Innebandy startade med ett telefonsamtal från Anders Johansson (AJ) vintern -89/90 till undertecknad (SL) om att starta ett innebandylag på ”riktigt”. Vi hade gemensamt hållit på att spela i gymnasieskolans (Polhemskolan) interna serier, som var kompislag med egna sammansättningar. Vårt lag hette ”Stortorskarna”, av någon anledning.

Laget vann nästan allting och intresset för innebandy var stort. I föreningen var det tänkt att SL skulle sköta pappersarbetet som måste göras i en förening och AJ skulle arbeta med spelarna.

Tanken att börja ett ”riktigt” lag slog direkt. Undertecknad pratade med sin far, Curt Larsson (CL) som arbetar på Gävle GIKs kansli som föreningskonsulent, om att starta ett förening och ett herrlag. CL hade haft samma tankar om att starta en innebandysektion i Gävle GIK, efter ha sett vilken utveckling innebandyn fått, han frågande om inte det skulle vara intressant för oss.

En diskussion med AJ skulle göras om ett samarbete med GGIK. Fördelen var att CL kunde hjälpa oss med viss kansliarbete och igångsättande med föreningen/sektionen.

Beslut togs om att herrlaget skulle bilda en egen förening istället för en ren sektion inom GGIK. Fördelen var att det fanns vissa bidrag som kunde sökas som förening. Föreningen kunde även ansluta sig till Bingoalliansen i Gävle, samt det nog så viktiga, det egna ekonomiska ansvaret blev totalt.

Sagt och gjort arbetet var i full gång. Stefan Öberg (SÖ), som också spelade i skollaget, tillfrågades om han skulle kunna ställa upp med arbete inom föreningen och han sa JA !

F

öreningen bildades den 20 mars 1990 på ett möte i Nynäsgården.

Stefan Larsson valdes till ordförande, Anders Johansson till sekreterare, Stefan Öberg till kassör, Curt Larsson och Lars Forsén till revisorer.

På mötet antogs RF:s normalstadgar. Ansökningar om bildande av klubb med namnet Gävle Godis Innebandy Klubb ( Gävle GIK ) till RF och Svenska Innebandy Förbundet skulle göras samt ansökan om träningstider. Medlemsavgiften beslöts till 25 kr t.o.m. 19 år samt 20 år och äldre till 50 kr. Familjeavgift 75 kr. Mötet antog Nynäsgården till klubblokal.

AJ arbetade vidare med att värva spelare. Stommen av ”Stortorskarna” var kvar utom två spelare som flyttade hem till sitt efter skolan.

SL, CL och SÖ arbetade med att utforma föreningen till sin helhet. Namnet Gävle Godis IK fick inte föreningen heta av Svenska IBF med anledning av ordet förknippades med snask.

Däremot föreslog SIBF Gamla som andra namn, vad nu Gamla kan förknippas med en nystartad förening. Orken att bråka vidare tog slut och vi fick acceptera denna lösning.

I namnet Gävle Godtemplares IK ville CL få bort Godtemplare p.g.a. namnets betydelse. GGIK:s medlemmar var inte helnykterrister längre. Därför ansökte föreningen om ett namn med förkortningen Gävle GIK men med en annan betydelse.

23 stycken spelare anslöts sig till föreningen, en spelare kom en träning och betalade deltagaravgift och slutade. Vinst direkt ! Laget tränade två gånger i veckan på Borgarskolans stora gymnastiksal. GGIK hade inte blivit tilldelade några tider av Fritid Gävle de året så laget fick två tider av våran hockey sektion, vilket vi tackar för. Föreningens första träningsmatch spelades i Borgis Torsdagen den 20 september 1990, klockan 19.00, mot ett lag som hette IBK Ankaret och var topplag i div 3. Matchen slutade 9-9 och stor sensation var ett faktum. Bertil Ahlqvist blev för föreningen historisk första målskytt.

Laget var anmält till distriktets förbundsserie div 4 och den första matchen spelades borta mot IBF Orion, Sandviken. Det första matchstället, kostnad 5.700 kr av ABL Sport i Sandviken, var beställt men hade inte kommit. En timme före matchstart blev det klart och bråttom var det. Vinst direkt med 4-2 och en glad historisk första målskytt, i seriesammanhang, i Ola Johansson som kvitterade 1-0 underläge 17.40 i första perioden.

Förening fortsatte med sitt segertåg genom hela serien. Ingen poängförlust på tolv matcher och en förkrossande målskillnad på 128-35. Största vinst 2-24 borta mot Sandvikens FF.

I DM 1991 fortsatte framgången. Segrar mot lag som Gävle LHC och IBK Atena, båda div 2, med övertygande siffror, 2-0 resp 7-1. Förlust i semi och i match om 3:e pris, men en hedrande fjärde placering av 24 deltagande lag.

Den ekonomiska omsättningen det första året blev 28.074 kr och 50 öre med en vinst på 8.548 kr och 70 öre. Budget inför säsongen 1991-92 bordlades till 43.000 kr. Medlemsantal 63 st.

Nyförvärv till säsongen 91/92: Johan Jacobsson Gävle IBF, Peppis Jansson Gävle IBF och Nils Pros-VerméRälta-Leksand.

I

maj 1991 var GGIK medarrangör i Aktiv Fritid, där laget visade allmänheten idrotten innebandy. Arrangemanget var stort och höll till på Gävle Parken samt till viss del på Travet. SL fick kontakt med Anki Forsberg, som tidigare hade hjälp SL med arbete inom Polhemskolans idrottsförening. SL och CL hade tidigare diskuterat och haft önskemål om att starta ett damlag vilket lades fram till Anki. Båda blev positivt inställda genom att Anki hade en del tjejer som ville spela innebandy. Arbete tog fart på var sitt håll. Anki hörde sig för med spelare och SL efteranmälde laget till distriktsförbundets serie. AJ och Anders Hemström tillfrågades att vara ledare för laget. Efter två veckors träning på Borgarskolan innehöll laget 18 st spelare. Laget överraskade sort i distriktets förbundsserie div 1 med en fjärde placering.

Första målskytt för laget i seriesammanhang Theresé Gustavsson som reducerade 5-1 mot IBK Atena borta i premiären, 9.30 i den tredje perioden. Förlust med 6-2. I DM överraskade damlaget ännu mer. Final blev det, och en andra plats efter dåtidens storlag Atena.

F

ör herrarna fortsatte framgångarna, men nu kom den första poängförlusten i distriktets div 3 säsongen 91/92. Av 14 matcher blev 13 vinster men en match slutade oavgjort.

Föreningen ställde även upp med ett lag i reservlagsserien och slutade som trea. En rolig händelse var när Storviks IF besegrades för första gången borta. Efter ha spelat oavgjort 5-5 hemma blev nog SIF lite nervösa inför returmötet i februari -92. Det syntes. SIF hade plockat ihop de bästa de kunde få och var påtagligt laddade. Vi backade hemåt, styrde ut deras anfall till kanterna och satsade på kontringar.

I slutet på tredje perioden ledde vi med 6-3 och Storvikarna började bli jätte nervösa och började skrika till oss från bänken och planen att, citat - Gå på då, gå på ! Johan Jacobsson svarade med, citat - Varför då ? Vi leder ju ! Allmänt skratt på våran lagbänk. Till historien bör berättas att Kaj Lahti fick ställa sig i målet eftersom Peppis Jansson inte kunde delta i sista sekund och med hans lysande fotbolls räddningar överglänste han även de bästa. Matchen slutade till slut med vinst 7-5. Det var början till en lång rad vinster över Storvik.

Den ekonomiska omsättningen det andra året var 63.121 kr och 71 öre med en vinst på 9.145 kr och 51 öre. Budget inför säsongen 1992-93 bordlades till 79.500 kr. Medlemsantal 84 st.

Föreningen tog beslut om att utveckla verksamheten med ett A-junior lag herrar och ett B-junior lag damer. Till hösten 1992 skulle Elit turneringen Jolly / Snögrens Trofén starta.

Nyförvärv till säsongen 92/93: Lars Nilsson LUGI.

S

äsongen 92/93 fortsatte framgången för herrlaget. Visserligen vann man inte serien men slutade som god tvåa i distriktets högsta serie div 2, vilket innebar att laget flyttades upp till Svenska IBF:s nya Riksserie div 2. Samtidigt blev det namnbyte på distriktets högsta serie till div 3. Herrlagets första förluster kom också i denna serie. Premiären mot Valbo den 18 okt., 4-6, och mot IBK Alba borta den 30 oktober med 1-3.

Annars vann laget resten förutom en som slutade oavgjort och GGIK:s fantastiska segersvit kvarstod med gott betyg. 44 spelade seriematcher totalt varav 40 vinster och två oavgjorda. Reservlagsserien vann GGIK med god marginal.

Damlaget blev ej så lyckosamma som första året i distriktets div. 1 men brukar också bli ett bakslag efter ett lyckosamt första år.

Däremot blev våra juniorlag en succé. Herrar A-jun slutade som trea serie och slutade som tvåa i DM med snudd på vinst. Damer B-jun överraskade också med att bli seriesegrare genom att vinna alla sina matcher. I DM förlorade man finalen mot ett förstärkt Aston.

Jolly/Snögrens Trofén blev den succé som man hade hoppats på. Bra arrangemang med minutiös planering bordlade framgången.

Den ekonomiska omsättningen det tredje året var 233.930 kr och 84 öre med en vinst på 88.457 kr och 34 öre. Budget inför säsongen 1993-94 bordlades till 157.500 kr. Medlemsantal 99 st.

Föreningen tog beslut om att införa en innebandyskola för Gävles ungdomar under en lägervecka inan skolan börjar på hösten. Elitturneringen Jolly / Snögrens Trofén skulle fortsätta efter ett lyckosamt första år.

Nyförvärv till säsongen 93/94: Anders Lindberg Gävle LHC, Håkan Samuelsson Gävle LHC, Gustaf Östlin IK Brynäs, Conny Kihlström Lantmäteriverket och Ola Svalstedt Lugnvik IBK.

A

pril 1993 var det tjockt med pärmar, papper och material hemma hos SL. Kansliverksamheten hade ju bedrivits på låg nivå men började knaka i fogarna och en flytt till en ny lokal måste göras, man måste ha någon stans att sova i hemmet. Efter S/G Hockeys nedläggning -90 fanns platsen ledig i styrelserummet på Nynäsgården. Gamla skrivbord och någon hylla från -50 och -60 tal fanns kvar som blev till användning. Det var ingen lyx precis. I maj 1993 fick CL och SL höra ryktesväg att nya som gamla möbler på nedläggningshotade I14 skulle ”säljas” ut. CL skulle madrasser till Nynäsgården som skulle vara till utlåning till lag som sov över. Sagt och gjort. Vi fick kontakt med en gammal vaktmästare som tillät oss att komma dit för att titta. Vi skulle få köpa madrasserna för 5 kr styck. Vi åkte dit, Stisse var också med. Magasinet, ett stort hangar, var fullproppat med nya och lite äldre kontorsmöbler. En del hade knappt används. CL behövde ha ett till data bord. Vi hittade ett nytt databord, som vi fick gratis. När vi skulle åka hemåt igen säger vaktmästaren -Är det något mer ni vill ha så är ni välkomna. Vi tittade lite förvånat på varandra och sade -Att vi kommer tillbaka om två timmar. Vi åkte till GGIK med första lasset och kom snabbt tillbaka. Släpvagnen som vi hade med var totalt proppfull, vi fick knappt plats själv i bilen när vi åkte hem igen. Det totala värdet på alla kontorsmöbler är svårt att uppskatta, men ligger runt 40-50.000 kr. Vi gav vaktmästaren 500 kr i näven som tack för besväret.

N

amnbyte: -Efter ha haft, egentligen ett mycket knepigt namn, Gävle Gamla Innebandy Klubb, med förkortningen Gävle GIK, bytte äntligen föreningen till sitt rätta namn. Namnändringen gjordes i juni 1993 och från med ovan datum heter föreningen Gävle Godtemplares Idrotts Klubb Innebandy Klubb, med förkortningen Gävle GIK Innebandy.

D

en nya Riksserie tvåan fick snabbt en elitstatus i Sverige säsongen 93/94. Detta var ett av Svenska IBF:s steg till nedbantning och utveckling av seriesystemet. Senare kommer också systemet att bantas ned ytterligare med Elitserien och div. 1. Frågan var bara när. För vårt herrlag blev detta ett stort steg i utvecklingen. Möten mot andra distrikts topplag blev något nytt och förväntansfullt. Laget presterade också bra resultat i nya tvåan. Man blev rejält sågad av Svensk innebandytidnings krönikör, men tog snabbt tillbaka ”sågningen” efter ha sett vad GGIK kunde prestera. I mer än halv säsongen ledde man serien men stupade på målsnöret och slutade som trea, fyra poäng efter IBF Falun och från serievinst samt två poäng från kval till div. 1 elit.

Långt innan serien började blev GGIK utsedd, av en annan skribent i Svensk innebandy, till en av favoriterna genom sitt beryktade namn. Till historien hör också att den som senare hade sågat oss höjde GGIK till skyarna med stora rubriker och mer eller mindre bedde om ursäkt för sitt skrivande tidigare i tidningen Svensk Innebandy. Utvecklingslaget slutade som tvåa efter sämre målskillnad.

Damlaget gjorde sin bästa säsong någonsin och presterade det som herrarna inte gjorde. Laget vann övertygande distriktserien div. 2 och avancerade till kval till Riksseriens div.1. I bäst av två matcher mot Hudiksvallaget IBK Blåsåsens/Hudik skulle tjejerna kvala. Laget förlorade hemma med uddamålet men vann borta med fler gjorda mål och kvalificerade sig till Riksseriens Div. 1 elit.

Den ekonomiska omsättningen det fjärde året var 458.699 kr och 83 öre med en vinst på 109.514 kr och 52 öre. Budget inför säsongen 1994-95 bordlades till 285.000 kr. Medlemsantal 220 st.

Föreningen tog beslutet på årsmötet att starta ungdomslagen pojkar -80, pojkar -82, pojkar -83 samt flickor -80.

Nyförvärv till säsongen 94/95, herrar: Fredrik Tandberg Gävle LHC, Magnus Pettersson Gävle LHC och Jonas Brodin tillbaka från Storvik.

Ledare för året: Magnus Engblom.

Nyförvärv till säsongen 94/95, damer: Jenny Persson Gottsunda IF, Lena Landar Alfta IBK, Anna-Karin Östling och Anna Huhtala IBK Aston.

Ledare för året: Anders Hemström och Johansson.

U

pprustning av Nynäsgården. Sommaren -94 fick Nynäsgården en genomgående upprustning invändigt. SL hade tröttnat totalt på denna gräsliga vägprydnad som fanns och hade tryckt på länge hos Gävle Fritid om anslag till en upprustning. Håkan N. kom själv ned och såg hur denna fina herrgård såg ut invändigt och beviljade anslaget på fri färg och utrustning. SL tog hjälp av Claes ”Målarn” Andersson som tillfälligt var arbetslös för att visa hur penseldragen skulle dras. Martin Nordh ställde självklart upp också. Innebandy- och styrelserummet var första anhallt. Allt föstes in i mitten och täcktes över med plast. Befintliga väggprydnader, paneler och foder slets ned och slängdes. Allt skulle förbättras.

En gulvit färg till vägg med en röd och blå mittboard målades. SL handmålade även GGIK märke centralt på väggen bakom skrivbordet. Dörrar, fönster, foder, golv- och taklister, väggar och tak, allt gicks igenom och bättrades på. Ett enormt arbete. Trappor och övervåningens hall hann också bli genomgådda. Sommaren -95 byggdes ett litet förråd nere åt kopieringsaparaten i anslutning till hockeykansliet. Lilla salen, hockeykansliet fick nu sin genomkörare. Gammeldags skyltar, som berättar vad som finns i anslutande rum, fixade Bengt Modigh gratis. Elkontakter och strömbrytare byttes också ut. Träpersienner till innebandy kansli köptes in av Anna Huhtala för totalt 300 kr. Anna jobbar på IKEA och hade fått köpa in dessa som förmån, men var för stora. I vanliga fall kostar dessa 800 kr styck. Ett suveränt arbete har genomförts ideellt av spelare och ledare. Tack till: Martin Nordh, Claes Andersson, ”Stisse” Bergström och Lasse Sjölén. De var inte många, alla gjorde sitt.

S

eriesegrare igen !! Herrar A-lag vann igen en serie. Den här gången blev det Riksseriens div 2 Mellersta Svealand. Tre lag på samma poäng och fyran tog en poäng mindre. GGIK vann alltså på målskillnad och sällan har man väl skådat en större dramatik. Sju mål avgjorde till GGIK:s fördel. Sista omgången med match mot SK Vide borta skulle bli en tuff uppgift trodde vi. Vide hade varit seriens bästa lag efter juluppehållet efter en knackig inledning av säsongen, så anledning till oro var befogat. De inblandade var förutom vi själva Teknikums IBK från Uppsala, Grimsta AIK samt IBK Alba från Sandviken. Godis hade haft serieledning efter vändningen i julas fram till den näst sista omgången då laget förlorade lite snöpligt mot Alba hemma (seger med 7-2 borta). Förlusten innebar att Teknikum gick upp som serieetta med 24 poäng och vi andra tre lagen på 23 poäng inför den sista omgången. Alba mötte Teknikum och Godis skulle som sagt möta SK Vide från Uppsala.

Alba vann över Teknikum med 5-4 och Godis sin, efter en total urladdning, med 10-3. Denna dramatik slutade med att tre lag stannade på 25 poäng och Teknikum som ledde serien inför sista omgången slutade som fyra i serien på 24 poäng. Godis vann alltså serien men på målskillnad. 7 mål till godo till närmaste lag som blev Grimsta AIK. Att serien skulle bli jämn var det ingen som tvivlade på innan starten, men så här jämn, det är otroligt !

Nu skulle vi spela kval. KVAL till Elitserien, kan det vara sant !! Två lag från säsongens div 1, Åkersberga IBF och Kolarbyn/Fagersta, samt seriesegraren i Stockholms tvåan Tyresö IBK var motståndet i kvalet. Vi möttes i en serie med match hemma och borta där ettan i kvalserien avancerar till nya Elitserien. Resultatmässigt gick det mindre bra. Godis tre första matcher blev förluster (Åkersberga hemma 2-3, Kolarbyn/Fagersta borta 8-5 och Tyresö hemma 4-7). Spelet stämde inte och man verkade lite tagna av stundens allvar. Många gånger såg det ut som man var nöjda med att vara serieetta i tvåan. En annan anledning till denna motgång i början var kanske att distriktsmästerskapet skulle avgöras samtidigt. Laget klev in i åttondels final och vandrade till final där man förlorade med uddamålet 2-3 efter ha vilat i fyra timmar i en bussresa från Fagersta och matchen mot Kolarbyn/Fagersta. Totalt blev det sex matcher på åtta dagar under denna period vilket var på tok för mycket. Motståndet i kvalet var heller inte otagbart utan chansen var stor för avancemang. Vissa stunder när laget visade sitt rätta jag spelade man faktiskt ut motståndarna rejält. Men laget repade mod. Tyresö borta i den fjärde omgången blev oavgjort 3-3 och i den femte vann man över Kolarbyn/Fagersta med 5-3 och slutligen blev det 3-3 mot Åkersberga borta. Åkersberga som med detta tog platsen till elitserien. Lagets chans att vinna serien var borta men rykten började florera i Sverige att många föreningar i elitsammanhang kommer att slås ihop av ekonomiska skäl. Detta innebar att det kunde finnas en teoretisk chans att avancera till elit på placering. Men rycken var som de brukar osanna, så chansen försvann.

Tyvärr blev det ett också ett snöpligt slut för damlaget i Riksserie ettan. En bra start på serien med oavgjort hemma mot Sveg i första omgången och seger i andra omgången mot Domnarvet, Borlänge, borta med 6-2. Då såg allting bra ut men på något sett föll allting. Laget spelade bra mot bättre lagen när man fick slå i underläge, mot de sämre, när man skulle föra matchen, gick det inte alls. Man var heller inte något "stryklag", endast två matcher föll man med lite större siffror. Annars var det uddamåls förluster. I näst sista omgången hade man chansen att knipa platsen ovanför strecket för nedflyttning. Domnarvet hemma och två lag som desperat behövde poäng. Tyvärr blev det domarna som fick avgöra med mycket klena ingripande. Mål som dömts bort p.g.a. att boll inte var inne i mål fast den var det, vilket hela läktaren kunde intyga, samt mål godkänt för Domnarvet när bollen ej var inne. Mycket ska man vara med om ! Nåja, en match i näst sista omgången ska inte behöva vara avgörande, men ibland är det så och det är bara att acceptera. Men det är synd att inte tjejerna kunde få fixa det här, med tanke på att laget är på gång och har endast spelat i fyra år ! Laget får nu istället inrikta sig på uppbyggnad av ett nytt lag i distriktets serie.

Den ekonomiska omsättningen det femte året var 539.690 kr och en förlust på 35.880 kr.

Budget inför säsongen 1994-95 bordlades till 455.500 kr. Medlemsantal 287 st.

Föreningen tog beslutet på årsmötet att starta ungdomslagen pojkar -84 och flickor -80 i serie.

Nyförvärv till säsongen 95/96, herrar: Johan Lindbeck IKSU Umeå. och Pertti Verjö IF Castor - Östersund.

Ledare för året: Magnus Engblom och Magnus Grip.

Nyförvärv till säsongen 95/96, damer: Erika Strömberg och Maria Larsson IBK Aston, Jenny Engqvist Huvudstadens IBK, Lotta Gustafsson IF Castor-Östersund Pia Ekman Hälsinggårdens AIK-Falun och Åsa Sjöberg Örnsköldsvik SK.

Ledare för året: Thomas Andersson och Anders Johansson.

T

råkigaste händelsen hittills -Var när någon bröt sig in på Nynäsgården den 18 december 1995. Förövaren togs sig in genom ett fönster på nedervåningen och stängde av larmet innan det gav utslag. Det konstiga var att inbrottet var förberett genom att alla fönster är skruvade på insidan och skruvarna och dess gängor i detta fönster var ej förstörda, utan skruven var utskruvad från insidan. Fönstret var ej heller förstört så märkbart, ej något glassplitter. Var larmet sitter vet bara några personer inom föreningen vilket skrämmer oss väldigt. Förövaren visste att innebandyn hade en mängd med pengar just då på kansliet. Vilket inte brukar vara vanligt. Förövaren visste också var. Han visste i stort sett allt vad de mest värdefullaste sakerna fans. Han gick alltså klockrent på bytet. Inga onödiga saker försvann. Dörrarna i huset demolerades totalt, vilket också känns extra genom vår nyligen gjorda rust. Vi vet i stort sett idag vem det kan vara som gjorde det eller tipsade om det, men bevisen är tydligen för små. Det känns däremot skönt att denna person inte kan förknippas med någon av våra innebandyspelare..

I

nför kommande år har utvecklingen gått ett steg längre. Herrlaget ligger kvar i Riksseriens div 1 Södra Norrland. Damerna spelade i Riksseriens div 1 säsongen 94/95, men åkte ur den. Ny satsning är i gång till eliten igen för damernas del. Vann årets serie och kvala igen, men misslyckades den här gången. Förening har fortfarande sitt herrar A-juniorlag kvar samt de båda Utvecklingslagen, men den stora utvecklingen är på ungdomssidan. Till säsongen 96/97 startar föreningen pojkar -85 och flickor B-jun. Till dessa två kommer det att finnas herrar B-jun, pojkar -81, pojkar -82, pojkar -83, pojkar -84 och flickor -81. Till de kommande säsongerna blir ungdomsutvecklingen än mer.

Till verksamheten hör också innebandyskolan, som startades augusti 1993, som är en läger vecka för ungdomar mellan 7-12 år, veckan innan skolan börjar. Har än så länge varit en succé med ca. 50-60 ungdomar varje år. Ledare är fortfarande våra A-lags spelare. Innebandyskolan är och kommer att vara vår inkörningsport till lag och serieverksamhet. Förhoppningsvis kan IB-skolan utvecklas än mer. Kanske kan vi bjuda in elever från övriga Sverige med ett väl utformat program inkl. mat och logi på skola. Tyvärr finns det inget idrottscentra i Gävle, vilket gör det svårt att alternera olika träningsmoteder ute som inne. Fanns möjligheten till två intilliggande hallar, simhall, grönområden, löparspår och skola för logi och mat eller störrrerestuarang där maten kan serveras. Men den drömmen lär väl aldrig slå in !

Elit turneringen J/S Trofén går inför sin femte upplaga sept. -96 och intresset bland klubbarna i landet växer. Hur årets turnering kommer att genomföras är ännu ej klart. Men någon form av ändring blir det.

Omsättningen har följt expanderingen av föreningen. -95/96 års omsättning i GGIK Innebandy var 670.161 kr och 28 öre med en vinst på 93.292 kr och 37 öre. Budget inför säsongen 96/97 bordlades till den nya styrelsen för beslut, men hamnar runt 670.000 kr.

Medlemsantal har också växt genom åren. Efter säsongen 95/96 har föreningen 270 licenserade spelare och 254 st inaktiva medlemmar. Totalt 524 st. Föreningen tog beslutet på årsmötet att starta ungdomslagen pojkar -85 i serie och pojkar -86 efter innebandyskolan.

Ny styrelse röstades fram: Ordf. S. Larsson, Ledamöter - Mats Andersson, Börje Redstål, Lars Källgren och Jonas Berggren.

Nyförvärv till säsongen 96/97, förtrupp herrar: Mattias Andersson, Thomas Eriksson, Robert Fredriksson och Torbjörn Segerström alla från IK Brynäs. Andreas Sjölander tillbaka från IK Brynäs, Fredrik Hugosson IBK Atena, Patrik Svedén Valbo AIF och Ulf Persson Hudik City.

Ledare för året: Magnus Grip, Anders Johansson, Anders Rollén och Magnus Engblom.

Nyförvärv till säsongen 96/97, damer: Jessika Dotzauer, Elisabeth Almén och Anna-Lena Grip alla från IBK Aston. Erika Thureson och Malin Höglund från Gävle LHC. Petra Gustafsson Warbergs IC .

Ledare för året: Thomas Andersson och Magnus Wikberg.

H

istorien är en kortfattad resumé och skriven från en synvinkel. Därmed kan vissa sakfel uppstå men dessa är av sådan lindrig karaktär att de inte kan misstolkas. Du som läser denna historik och var med på den tiden då det begav sig och vet att det finns mer tillägga, du får gärna kontakta undertecknad.                                                                   Stefan Larsson - Ordförande för föreningen 1990 -97

Säsongen 1990 - 91

Premiärmatchenspelades mot IBK Ankaret i Borgarskolan den 20 sep. 1990, resultat 9-9.

Premiärmålskytt blev Bertil Ahlqvist som i första perioden kvitterade Ankarets ledning till 1-1.

Gävle GIK Innebandys första laguppställning i serie

Seriepremiär i div 4 söndag den 7 oktober 1990 klockan 13.50 mot IBF Orion borta, vinst 4-2.

Målvakt Martin Nordh. Första femman: Backar Stefan Öberg och Johan Forslin. Forwards Jonas Brodin, Anders Johansson och Ola Johansson. Andra femman: Ante Hemström och Görgen Albrektsson. Forwards Robert Johansson, Christer Åberg och Göran Svensson. Tredje femman: Backar Stefan Larsson och Bertil Ahlqvist. Forwards Jonas Tolfström, Dan Holmsten och Tommy Lundberg.

Reserv Thomas Hyvärinen.

910203      GGIKs största vinst genom tiderna. 24 - 2 borta mot Sandvikens FF på Jernvallen Sandviken.

            Stor målskytt i Kaj Lahti som presterade 6 st mål, men tyvärr inget ”hattrick”.

            Tommy Lundberg gjorde fyra men det var heller inget ”hattrick”.

910303      GGIKs 100:e mål gjordes av Tommy Lundberg i matchen mot Haga IBF på Träffen. 5-1 efter

            3,21 min i andra perioden, ass Jonas Tolfström.

910310      Det började med att Anders Johansson gjorde 2-6 målet 11,30 min i andra perioden. Sedan            

            kom det första riktiga ”hattricket” + ett till mål, i matchen mot Jäderfors SK borta på Jernvallen

            i Sandviken när han först prickade dit 3 mål, (3-9, 3-10 och 3-11) inom 23 sekunder !!

            (9,05 - 9,28 min) i den tredje perioden. I nästa byte var det dags igen för femte      målet (3-12) efter

            15,25 min. Sen fick han inte spela mer !Förmodligen någon ouppklarad mutskandal !?

9105        GGIK var delaktig till att Fritids Festivalen första gången arrangerades på Gävle Parken.

            Föreningen visade innebandyn för allmänheten med visning och ”prova på”.

Säsongen 1991 - 92

Herrar A-lag vinner sin serie igen men tappar en poäng på 14 matcher. Avancemang till div 2.

Damlaget bildas och imponerar med en fjärde plats i serie och final i distriktets DM.

 

U-laget herrar bildas och slutar på en tredje plats i Reservlagsserien.

911004      Dam lagets första mål, 5-1, gjordes av Theresé Gustafsson i matchen mot IBK Atena borta i

            Jernvallen Sandviken, 9,30 min i den tredje perioden. Förlust med 6-2.

911027      Gjorde Tommy Lundberg 4 mål i en och samma match. Österfärnebo borta på Jernvallen.

911031      Spelade GGIK, div 3, sin andra vänskapsmatch mot Riksserie laget Storviks IF, div 1, borta

            på Jernvallen. Vinst med 5-2 och mycket bittra miner av Storvikare.

920112      GGIKs 200:e mål gjordes av Johan Jacobsson. 4-4 målet i borta matchen mot IBK Aston efter

            17,34 min i andra perioden, ass Bengt Kratz.

9205        Var GGIK medarrangör i Fritids Festivalen som detta år arrangerades på Gävle Travet.

Säsongen 1992 - 93

För A-laget herr blev det ingen serieseger denna säsong utan slutade på en andra plats i Gästrike tvåan. Avancemang blev det ändå genom att de tre första lagen gick upp till den nya Riksserie tvåan. IBK Alba och Gävle LHC blev följelagen. Två förluster blev det i årets serie, totalt fem förlustpoäng på 18 omgångar. I DM blev facit fiasko. Laget tog sig till 8-dels final men åkte ur där mot Lanmäteriverket.

Damer A-lag blev kanske framgången från första året för stort. Laget slutade på en sjätte plats av åtta lag. Inte heller i DM lyckades man speciellt bra. En femte placering fick laget nöja sig med.

U-laget herrar vann sin serie med två poäng före Alba. Av fjorton matcher förlorade man en och spelade två stycken oavgjorda.

A-jun herrar var nystartat detta år och gjorde mer eller mindre succé. Laget slutade på en hedrande tredje plats av fem lag. DM avgjordes i gruppspel och den sista omgången blev en ren final mellan GGIK och Alba, som Alba vann med 3-1.

B-jun damer överraskade totalt med att vinna distriktets B-jun serie utan poängförlust. I DM var man naturligtvis favorit och tog sig till final men förlorade den mot Aston med 3-1, efter att Aston hade tagit ner en hel del A-lags spelare till laget.

920913      Slutade A-laget på tredje plats i våran egna turnering Jolly / Snögrens Trofén. Det var första

            gången turneringen arrangerades och inriktningen är tänkt att vara Elit, för herrar och damer.

            Matchtiden är fulltid, 3 x 20 min. Deltagande herrlag var GGIK, Blåsåsens IBK, G/B -92             Västerås,

            Sundbybergs IK, Gävle LHC samt Storvik. På damsidan var lagen GGIK, Sundbybergs IK, Valbo AIF,

            Aston, Atena och Storvik. Damerna slutade som fyra efter förlust mot Valbo i match om 3:e pris.

920913      GGIKs första mållösa match blev hemma mot Storvik, semi i Jolly/Snögrens Trofén. Res. 1-0.

921004      I matchen GGIK - Bauta gjorde Bauta mål med en okvalificerad passningsläggare. Spelare

            var alltså inte upptagen på matchprotokollet och var därmed okvalificerad. GGIK protesterade

            till Gästriklands IBF mot felaktigheten och hänvisade till regelboken som sa att vid ett sådant

            tillfälle ska matchen ogilltigförklaras och det ej felande laget skall tilldömas seger med 3-0.

            Matchen slutade med förlust för GGIK, 2-4, men efter protesten vändes siffrorna till seger

            med 3-0. Det lönar sig ibland att protestera !

921018      GGIKs första förlust i seriesammanhang blev mot Valbo AIF borta i Valbo SPC. Resultat 6-4.

921110      Fyra mål pyttsade Lars Nilsson in bakom Österfärnebos målvakt på Träffen,

            tyvärr inget ”hattrick”.

930117      Kaj Lahti gjorde GGIKs 300:e mål i matchen Österfärnebo borta. Kaj gjorde 2-6 9,14 min in i

            tredje perioden, ass Anders Johansson. Slutresultat, vinst med 9-3.

930227      Damernas 100:e mål gjordes av Yvonne Holmqvist i matchen mot Åjol IBF hemma. Yvonne

            gjorde 7-0 5,09 min in i tredje perioden, ass Katarina Liljeroth. Res 8-0.

930405      Utnämndes Stefan Larsson till 1992 års Ungdomsidrottsledare i Gästrikland och tilldelades ett

            stipendium på 7.500 kronor.

930430      Medlemsantalet är nu 99 stycken.

            Omsättningen det tredje året var 233.930 kronor och 84 öre.

9305        För tredje året arrangerades Fritids Festivalen men den här gången i Gavlerinkens område.

Säsongen 1993 - 94

A-laget herr hade tagit klivet upp till nya Riksserien div 2 Södra Norrland. Laget klarade sig utmärkt hade länge ledningen i serien, men efter dålig vändning avserien missade man första platsen och direkt avancemang till div 1 Elit. Laget slutade som trea efter ha tappat i de sista omgångarna, två poäng från kval till div 1. I DM gick det bättre det här året. Vinst i en hård match över Alba med 2-1 i semifinalen. Finalen blev nog ännu hårdare mot ärkerivalen Storvik. Matchen var jämn med Storvik i ledningen och GGIK som kvitterade. Vid 4-4 var GGIK på gång och hade ett flertal chanser att ta ledningen, men efter ett felaktigt domslut så kunde Storvik avgöra på hemma plan till 5-4.

A-laget dam gjorde sin bästa säsong hittills. Laget förlorade bara en poäng på 14 matcher och vann naturligtvis serien. I och med detta var laget klar för kval till div 1 elit i dubbelmöte mot Blåsåsen/Hudik. Laget förlorade hemma med 0-1 men vann borta efter mycket välspelad match med 5-2. Avancemang med mer gjorda mål på borta plan. I DM tog tjejerna sig till final mot Aston. Man förlorade finalen med

4-2, trots att man i stort sett spelat mot ett mål. Tyvärr skulle, också i denna match, domarna få en betydande roll. Efter att ha dömt bort mål från GGIK och tilldömt mål för Aston i avgörande läge.

A-jun herr gjorde en mindre lyckad säsong. I serien slutade man trea och i DM fyra.

B-jun dam hade ingen serie att spela i så laget deltog i div 3, där man gjorde en stark insatts. Laget slutade på fjärde plats av sex men med pluss-statistik. I DM lyckades man perfekt. Laget tog föreningens första DM-Guld efter en gastkramande final mot Alba. GGIK hade en betryggande ledning med 4-2 när dryga minuten återstod. Då gör Alba två snabba mål inom ramen av tio sek. till 4-4. Men när endast 42 sekunder återstod av matchen avgjorde Johanna Westerinen till GGIKs fördel, 5-4.

93 v. 32    Startade GGIK Gävles enda och Sveriges andra innebandy skola i Borgarskolan

            gymnastiklokal. 44 stycken ungdomar lärde sig grunder, lekte och hade det roligt under            

            ledning av A-lags och juniorspelare.

930912      För andra året arrangerades Jolly/Snögrens Trofén på Träffen. Både dam och herr slutade

            som fyra efter förluster för båda i match om tredje pris. Deltagande lag var i herr: Hagsätra IBK,

            GGIK, IF Domnarvet, G/B -92 Västerås, Sundbybergs IK och Storvik. På damsidan: GGIK,

            IF Domnarvet, IBS Björns Hög, Sundbybergs IK, Aston och Atena.

931003      Riksseriens första mål gjordes av Stefan Larsson som slog in ledningsmålet 1-0 i premiären

            mot Smedjebackens IBK 12.31 i den första perioden, ass Gustav Östlin. Resultat 4-4.

931003      Anna Ross gjorde fyra mål i premiären mot Högbo AIK borta, tyvärr inget ”hattrick” Res 0-11.

940213      GGIKs 400:e mål gjordes av Anders Lindberg i matchen mot Gävle LHC hemma. 19,51 i den

            tredje perioden gjorde ”Limpan” 4-2.

940306      Gjorde Gustav Östlin fyra mål i matchen mot Smedjebacken borta. De tre sista målen blev

            nästan ett äkta ”hattrick”. Gustav gjorde 0-1 i första per, 0-3, 3-4 och 3-5 i den andra perioden.

            Matchen slutade med seger 9-4.

940515      GGIK vinner GD-Jolly cup som föreningen arrangerade själv i Gavlerinkens A-hall under

            Fritids Festivalen. Man visade även upp allmänt kring idrotten och föreningen samt att

            besökarna fick prova på själv.

940525      Medlemsantalet är nu 220 stycken. Omsättningen år fyra blev 458.699 kronor och 83 öre.

Säsongen 1994 - 95

A-laget herr Seriesegrare i Riksseriens div 2 Mellersta Svealand efter en gastkramande avslutning på serien. Men laget fick äntligen turen på sin sida och vann serien på målskillnad, 7 mål, före närmaste lag Grimsta AIK. Tre ! lag slutade på samma poäng, 25 poäng, och serieledarna inför sista omgången Teknikum slutade som fyra på 24 poäng. Laget blev därmed klar för kval till Elitserien men lyckades inte alls att prestera samma fina spel och kvalité. Inledning med tre förluster innan första poängen kom. Laget slutade som trea av fyra lag, sex poäng från avancemang.

I DM tog man sig till final på innebandyns dag på Träffen mot Storvik. Tidigare under dagen hade man spelat kvalmatch mot Kolarbyn/Fagersta och detta satte naturligtvis sina spår. Förlust i finalen med 1-2.

A-laget dam hade det motigt i Riksseriens div 1 Nordvästra. 14 matcher och tio förluster. 5 poäng lyckades laget skrapa ihop, varav en seger. Många uddamålsförluster satte sina spår i spelet med osäkerhet och brist på självförtroende. I DM slutade man som trea efter förlust i ”sudden death” mot Valbo.

U-laget herr vann förbundets Reservlagsserie efter en strong insatts av många duktiga juniorer som har tagit ett stort ansvar.

U-laget dam vann övertygande med klar differens förbundets div 3 grupp 2.

A-jun herr vann förbundets serie efter många års slit. Laget deltog även junior-SM men åkte ur i kvalet efter tre raka förluster. I DM var man storfavorit till seger men stupade i finalen på innebandyns dag i Träffen.

A-jun dam Distriktmästare åter igen. Laget vann GGIKs andra DM-Guld till föreningen efter seger i finalen på innebandyns dag på Träffen med 4-3 mot Alba. I serien slutade laget på fjärde plats i förbundets serie.

Team -80 var nystartade och deltog i en klass högra, pojkar -79. Laget placerade sig som sexa av sju lag i serien och i DM åkte man ur i kvalet. Laget har haft ca 30 st spelare.

Team -82 deltog i en klass högre, pojkar -81, och slutade sexa av sju lag och DM åkte man ur i kvalet. Laget har haft ca 40 st deltagare.

Team -83 slutade som tvåa av fem lag i förbundets serie. I DM förlorade laget finalen på innebandyns dag på Träffen mot SFF med 3-5. Laget har haft 36 stycken deltagare.

 

94 v.31     Arrangerades för andra gången innebandyskolan på Borgarskolan. Ca 40 st ungdomar i

            åldrarna 10-12 år spelade, svettades, lekte och hade kul under ledning av ledare från de äldre lagen.

940911      För tredje gången arrangerade GGIK Jolly / Snögrens Trofén på Träffen. Damlaget knep  

            tredje platsen efter en rafflande avslutning med straffar mot Alunda i matchen om tredje pris.

            Herrlaget slutade som fyra efter förlust mot IBF Falun i matchen om tredje pris med udda             målet.

            Herrlaget vann annars över vinnaren Haninge med övertygande 5-1 i gruppspelet. Det är tufft

            att spela och arrangera samtidigt. Deltagande lag var för herrar: Haninge IBK, IBF Falun, GGIK,

            Gluggens IF, Storvik och Arlanda IBK. För damer deltog: IK Balrog, IBF Falun, GGIK, Alunda IBK,

            IBK Aston och IBS Björns Hög.

 

941002      Skulle Premiären i div 2 Mellersta Svealand spelas mot SK Vide hemma men domarna dök aldrig

            upp. P.g.a. slarv från Svenska IBF och domarna blev matchen framflyttad. Ersättning till resande borta

            lag och förlust för arrangerade förening, premiär och allt, skulle betalas av Svenska IBF. Någon ersättning

            har vi ännu inte sett till.

950209      Damernas 200:e mål sköt Theresé Gustafsson in, i matchen mot IF Domnarvet på Träffen.

            ”Tessan” gjorde 1-0 målet 4.07 min in i andra perioden. Förlust med 2-3.

950226      GGIKs 500:e mål gjordes av Tommy Lundberg när laget förlorade mot Alba på Träffen med

            4-6. Tommy gjorde 1-2 målet 19.29 min första perioden.

950226      Backen Anders Hemström gör sin 100:e serie/kval/DM match för GGIK i hemmamatchen mot

            Alba i Riksseriens div 2 Mellersta Svealand. Förlust med 4-6.

            Därmed blev ”Ante” den första spelaren, som spelat 100 matcher för GGIK.

950305      Gustav Östlin gjorde fem mål i matchen mot SK Vide borta i sista omgången. Nära ett ”hat-trick”

            men två mål kom i mellan i tredje perioden, 3-6, 3-7 och 3-10. Slutresultat, vinst 10-3.

950417      Forwarden Kaj Lahti gör sin 100:e serie/kval/DM match för GGIK i hemmamatchen mot     

            Kolarbyn/Fagersta i kvalserie östra till Elitserien. 5-3 till GGIK.

            Därmed blev Kaj den andre spelaren, som spelat 100 matcher för GGIK.

950607      Medlemsantalet är nu 287 stycken. Omsättningen år fem blev 539.690 kronor.

Säsongen 1995 - 96

A-laget herr sämsta säsong hitills. Slutade som sexa med hela sju spelade matcher oavgjort och endast sju poäng i den aspekten i från serieseger. Som vanligt en jämn och oviss serie med avgörande i sista omgången. Årets serieindelning innebar att laget fickk spela i Riksseriens div 1 Södra Norrland efter SIBF:s nya seriesystem med två elitserier, norr och söder, samt åtta div 1. Distriktets högsta blev numer kallad för div. Nedbantningen innebär att konkuransenöker med bättre och jämnare lag. Kval till elitserien hårdnar men är enklare när man kommer dit, genom att två av tre lag går till elitserien från kval. Lite enklare numera gemfört när GGIK kvalade 94/95 när endast ett lag av fyra gick upp. Att målproduktionen gick i lås och en dålig början på serien med förluster var starka faktorer till att laget missade serieseger.

I DM lyckades man inte heller. Mest beroende på att man fick vänta i en hel månad innan laget gick in i turneringen. Den misslyckade säsongen i övrigt gjorde inte saken bättre. Förlust och respass ur turneringen redan i kvartsfinal.

A-laget dam hade därimot sin bästa säsong hitills. Övertygande serieger i div 2, redan när fyra omgångar återstod, och avancemang till kval igen. Tyvärr missade laget kvalet mot Hertsjö MIF från Bollnäs i bäst av två matcher. Förlust hemma och borta. Revanschen kom i DM där laget vann DM för första gången på ett mycket övertygande sett. 6-3 mot Aston i Kvarten, 4-0 mot Haga IBF i semi och 4-0 mot Alba i Finalen. Detta bevisar att laget är det bästa damlaget i distriktet.

U-laget herr slutade som tvåa i förbundets Reservlagsserie efter en strong insatts av många duktiga juniorer som har tagit ett stort ansvar.

U-laget dam slutade som trea i förbundets nya Reservlagsserie för damer. Två poäng från seger.

A-jun herr vann DM mycket överraskande och välförtjänt. Målsättningen med det nya laget var DM och spelarna hade hunnit lagomt långt på vägen för att lyckats. I serien var resultatet sämre vilket var naturligt och enligt planen. Trea av tre lag.

Team -80 var länge med och slogs om serieseger men föll mot slutet. Tredje plats i serien. I DM var förväntningarna större och man lyckades att besegra serievinnaren övertygande. Men när chansen fanns till avancemang föll moralen och kämpatakter.

Team -82 lag 1 och 2. Efter fjolårets stora antal av spelare anmäldes två lag till serie. Serien var indelad i två grupper där lagen spelade i var sin. Gruppsegrarna möttes i en ren seriefinal. Lag 1 kom två i sin grupp, poängen från seger. Lag 2 vann sin grupp klart och sedan också seriefinalen mot Storvik med 6-5. I DM deltog ett lag och laget vann DM efter seger mot Storvik igen på Innebandyns Helg.

Team -83 lag 3 och 4. Lika som pojkar -82 var -83 laget väldigt mycket spelare, så två lag anmäldes. Lagen spelade också med pojkar-82 vilket gjorde att man låg ett eller två år efter i utveckling. Lag 3 innehöll de som har spelat längst och lag 4 var i stort sett nybörjare för säsongen. Lag 3 slutade som fyra i sin grupp med chans på medaljplats och lag 4 slutade sist i sin grupp.

Team -84 var nystartade för i år och har haft mottot att alla ska spela lika mycket. Alla fick i stort sett prova på att stå i mål vilket kan förklara lagets placering i serien. Laget slutade på sista plats i sin grupp i serien men kom igen i DM där man bl.a. bestämde sig för två målvakter och bestämda femmor. Förlust i semi gjorde att laget fick spela på Innebandyns Helg i match om 3:e pris. Det blev en fjärde plats till slut.

95 v.32     Gävles Innebandyskola. Arrangerades för tredje gången på Borgarskolan. 55 st ungdomar i             åldrarna

            7-12 år spelade, svettades, lekte och hade kul under ledning av ledare från de äldre lagen.

950903      Herrlaget blev tvåa i DHL & Silja Line Cup i Ljusdahl och fick 5.000 kr kontant för detta.

            Hela sju matcker 1x20 min, utom finalen 3x20 min, blev det under turneringen. Knackig början

            dag ett, men blev bättre dag två ovh avancemang till slutspel. Enkla segrar i Kvart- och semifinal

            innan mötet mot seriekolegan Hudik City i finalen. En jämn fajt där godis ledde med 2-1 innan

            Hudik kvitterade i slutet av matchen. Hudik vann finalen i sudden death med 3-2.

950908      För fjärde gången arrangerade GGIK Jolly / Snögrens Trofén på Träffen. Herrlaget knep

            tredje platsen efter en mediåker avslutning mot Aston i matchen om tredje pris.

            Damlaget slutade som fyra efter förlust mot Björns Hög i matchen om tredje pris med 3-0.

            Det är tufft att spela och arrangera samtidigt. Tyvärr blev denna turnering den sämsta hitills om

            tittar på kvaltén på lagen. Det bara damsidan som var av någorlunda klass. Konkuransen är

            nu mera stenhård. ”Alla” föreningar i landet verkar arrangera turneringar, för de vet att det finns

            stora pengar att tjäna. Varför det gick dåligt för är svårt att ta fram, men en anledning kan vara

            problemet att utveckla turneringen med antalet lag, arrangemang på sidan om planen och prispengar.

            Deltagande lag var för herrar: GGIK, Storviks IF, IK Brynäs, IBK Aston, IBK Runsten och IBK Atena.

            För damer deltog: Teknikums IBK, Alunda IBK, GGIK, Sofieholms IBF IBS Björns Hög och Forsby IBK.

951029      Inte förän 29 oktober kom serien igång detta år. Anledningen var den kommunala strejken som satte i

            gång i september månad och fortsatte till den 20 oktober. En hel del pusslande blev det med uppskjutna

            matcher som skulle in i programmet så snabbt som möjligt. Under sju dagar spelades det en gång fyra

            matcher för att hinna i kapp. Träningsmöjligheterna var inte bättre. Ända möjligheten i Gävle var att träna

            i Ex-husets lilla plan vid Högskolan. De som fick stryka på foten var ”naturligtvis” ungdomen.

951029-     Spelade Anders ”Limpan” Lindberg i tröja nr 100 för fira Gefle Dagblads 100 års Jubileum.

-951231

-95/96      En annan Jubilar är som bekant GGIK som den 6 maj 1996 fyller 90 år. För att hylla våran stolthet och egna

            förening spelar Gustav Östlin i tröja nr 90 till -96 års slut.

960218      GGIKs 600:e mål gjordes av Gustav Östlin när laget förlorade mot Mora IBF på Träffen med

            6-7. Gustav gjorde 5-6 målet 6.00 min tredje perioden.

960505      Damerna gör succé i Göteborg. Klart var det att damerna skulle delta i cupen Ladies Only i Göteborg

            den 3-5 maj -96, men då i klassen under elit. Nu fick arrangören återbud vilket gjorde att godis fick er-

            bjudan om att delta i elit only. Tre matcher blev det med 2 vinster och en förlust som facit. Vinsterna mot

            IBC Engelholm, 5-3, och SM-tvåan Växjö Östra IK, 3-2. Förlusten blev mot Pixbo IBK 2-0.

            Laget gick ändå inte till slutspel p.g.a. för lite gjorda mål. Resultatet är ändå imponerande genom segern

            mot Växjö och det borde få upp ögonen på övriga innebandy-Sverige. En som har vaknat är Svensk

            Innebandy Tidning som gjorde repotarge om turnering och skrev glädjande rader om GGIK.

 

960618      Medlemsantalet är nu 524 stycken. Omsättningen år sex blev 670.161 kronor och 28 öre.

 

Seriesegrar

Säsongen 1994-95 var ett framgångsrikt år på herr sidan. Serieseger för A-laget i Riksseriens Div 2 Mellersta Svealand, serieseger i U-lagsserien Elit Gästrikland och serieseger för A-juniorer herrar. Dessutom vann U-laget damer sin serie div 3 grupp 2.

Elitstöd

Till säsongen 94/95 ansökte föreningnen för första gången om elitstöd från Gävle Kommun. Att delta med två lag i Svenska Innebandy Förbundets Riksserier ökade kostnaderna för GGIK nästan med det dubbla. Kommunen avslog ansökan med svaret - att någon sådant bidrag kan vi inte dela ut p.g.a. att fritidsnämndens budget inte tillåter detta och att beredningen beslutade att uppdra åt förvaltningen att utarbeta ett förslag till policy och inriktning för fritidsnämndens stöd till elitverksamheten.

Slutsatsen bör då bli att Gävle Kommun anser att vår verksamhet inte är av betydande art och att föreningen inte jämnställs med Strömsbro damfotboll, Gefle IF fotboll samt Brynäs IF hockey som inkaserar hundra tusentals kronor med jämna mellanrum i så kallade ”lån”, vilka aldrig betalas tillbaka.

Namnbyte

Efter ha haft, egentligen ett mycket knepigt namn, Gävle Gamla Innebandy Klubb, med förkortningen Gävle GIK, bytte äntligen föreningen till sitt rätta namn. Namnändringen gjordes i juni 1993 och från med ovan datum heter föreningen Gävle Godtemplares Idrotts Klubb Innebandy Klubb, med förkortningen Gävle GIK Innebandy.

 

Nyheter

Historia

Visste ni

54449089
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Totalt
2391
950
3341
220832
54449089

Spelare Ledare mfl

 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Google