Denna text är nu grovt inklippt och skall sidojusteras så snart tid finns.

GGIK FOTBOLL-HERRAR (Summarisk sammanställning)

Redaktör: Nils Frölander

Redan efter två dagar efter GGIK:s bildande (eller Gefle Godtemplars Gymnastik och Idrottsförening, som klubben först döpts till), hade man bestämt tider för fotbollsträning eller ”bollsparkeriövningar” som det ibland fick heta. Träningen skulle ske på Skyttegården måndagar, fredagar och söndagar med början kl.8.15 em. på vardagar och kl.8.00 på söndagar. Mot söndagstiden reserverade sig den nyvordne medlemmen Kalle Gustafsson, som ansåg att det var alldeles för tidigt på en söndag.

De allra första fotbollsåren i föreningen spelade man mest mot andra lag från nykterhets-organisationerna. Ett av föreningens ståtligaste pris, en jättestatyett uppsatt av de två ordenscheferna Wavrinsky och Eklund, erövrade vårt lag för alltid 1910 efter att för tredje gången ha vunnit de årliga drabbningarna mot framförallt GUIF Eskilstuna och Uppsala God-templare. Men GGIK prövade naturligtvis också sina krafter mot andra lag i Gävle och distriktet. Första gången GGIK:s fotbollslag omnämndes i Gävlepressen var 24 maj 1908 efter en match mot Hofors AIF. GGIK vann den matchen med 10-0.

Gestriklands Idrottsförbunds utskott för fotboll och bandy var fr.o.m 1905 de tidigaste årens arrangör för distriktets serier i fotboll och bandy. Gästriklands Fotbollsförbund som bildades 1915. Övertog därefter dessa uppgifter. Fotbollen arrangerades i olika sk. Pokalserier (Geflepokalen, Fotbollspokalen, Pixpokalen, Gevaliapokalen, Sandvikspokalen, Skutskärspokalen och Juniorpokalen. Dessutom spelades naturligtvis också om distriktsmästerskapet. Gävlelagens matcher spelades till övervägande del på Norrtullsplanen, men GGIK:s hemmaplan var länge Skyttegårdens ojämna plan.

 

1912 blev kanske det minnesrikaste året för GGIKS fotboll under klubbens tre första decennier. Då tog man sig ända till final i DM. Finalmotståndarna SAIK var det dock inte mycket att göra åt. I övrigt blev utdelningen mager för GGIK:s del.
Åren 1915-1917 verkar ändå ha varit ganska så livaktiga för våra fotbollsspelare. Då deltog GGIK årligen med representationslaget i fyra pokalserier samt DM, men antalet vunna matcher totalt under dessa tre säsonger inskränkte sig till tre segrar, varav en match vanns på walk over.      
1915 deltog GGIK också med ett juniorlag i juniorpokalserien med en hedrande andraplats, som resultat.                                                                                                                      
Noteras kan, att nya fotbollsbyxor för hela GGIK:s fotbollslag 1915 kostade 28:75 kr allt som allt. 19 kr för tyg och 9:75 i arbetslön. GGIK:s tröjor var blå på den tiden.                      
Säsongen 1917/18 deltog GGIK ej i fotbollsserierna (nu spelades serierna höst-vår) och de fyra säsongerna därefter deltog man endast i Fotbollspokalserien där antalet vinster inskränkte sig till sammanlagt två.                                                                                      
Under resten av 20-talet finns GGIK endast ett par säsonger med i någon av distriktets pokalserier. 1928/29 lyckas man gå till semifinal i sin serie, men säsongerna 1929/30 och 1930/31 deltar klubben endast med ett juniorlag i en träningsserie för juniorer.

1931/32 är laget moget för att delta i pokalserien en säsong, men sedan ligger fotbollen i föreningen helt nere fram till 1936 då klubben ställer upp med ett juniorlag i JDM-serien. Men framgångarna låter vänta sig.
Inte förrän säsongen 1939/40 börjar GGIK-juniorerna på allvar plocka skalper av de andra lagen i distriktet.                                                        
1940/41 blir laget tvåa i sin JDM-grupp, men missar att gå till slutspel.                            
Laget ställer också upp i Gästrikeserien klass II (div 6) och blir fyra i sin grupp.

1941/42 blev det gruppseger och andraplats i JDM- slutspelet. Nu kostar nya fotbollströjor för juniorerna (brunröda) 6 kr/st. Pojkarna fick lämna ransoneringskuponger för detta inköp.        
1942/43 blev det återigen en andraplats i JDM-slutspelet.                                          
1943/44 var laget klart för seniorspel. Laget innehöll följande elva ungdomar, där några också var med i GGIK:s samtida berömda juniorlag i ishockey, som inte förlorade en enda match på fyra säsonger och till slut nådde ishockeyns högsta divisioner.

Bernt Pettersson (Ekholm), Gunnar Wahlman, Hans Isaksson, Bengt Karlsson, Georg Brofelt Lasse Söderblom, Bernt Lundberg, Fritz Grundtman, Ecke Eklund, Hans ”Stöveln” Öberg och Arne Sanfridsson. Laget vann sin JDM-grupp och blev trea i slutspelet. Ställde också upp i senior-DM, men blev utslaget av Valbo AIF med 3-1.

 

1944/45 startade laget i Gästrikeserien klass II (div 6), där laget vann klart. Detta innebar avancemang till Gästrikeserien klass I (div.5).                                                                
Säsongerna spelades höst-vår på den här tiden

1945/46 Första säsongen i Gästrikeserien klass I blev GGIK 3:a.                                      
Man hade varken reservlag, juniorlag eller pojklag i de första två säsongerna.

1946/47 6:a i Gästrikeserien klass I av 10 lag. Nu fanns också ett juniorlag.              
1947/48 4:a i             ”           ”         ”   ”   ”   . Nu också ett pojklag.                           
1948/49 3:a i             ”           ”         ”   ”   ”   . Reservlag och pojklag kompletterar.    
1949/50 8:a i             ”           ”         ”   ”   ”   . ”               ”     ”           ”                     
1950/51 6:a i             ”           klass II av 9 lag.                                                            

1951/52 6:a i             ”           ”           ”   ” ”   . Inget reservlag, Jun.lag eller pojklag.
1952/53 4:a i            ”           ”           ”   ” ”   .   ”         ”               ”         ”       ”                
En notabel framgång kan noteras under denna period, nämligen 1949 då GGIK slog ett så framstående lag, som Sandvikens IF i DM på deras hemmaplan Jernvallen.

Säsongen 1953/54 låg seriespelet helt nere för GGIK, eftersom det var omöjligt att få ihop ett helt lag.

1954/55 Blev det come back i seriesystemet. Laget blev då 6:a i Gästrikeserien kl.II.    
Något reservlag- eller juniorlag fanns det inga resurser till.

1955/56 Gästrikeserien klass II (div.6). GGIK:s placering 5:a av 9 lag. Även Juniorlag.

1956/57           ”                 ”                       ”           ”         5:a av 9 lag.                        
1957/58           ”                ”                       ”           ”         1:a och uppflyttning till Gästrike-serien klass I. 1958 förlängdes serien på så vis att lagen spelade tre matcher mot varandra. Säsongen 57/58 slutade därför på hösten -58, för att de svenska fotbollsserierna i fortsättningen skulle kunna spelas vår-höst.

1959Gästrikeserien klass I. Placering 4:a.   En ungdomssektion bildas i föreningen med ishockey och fotboll, som huvudsaklig verksamhet.

1960 Gästrikeserien klass I. Placering 8:a.   Nu har GGIK 2 pojklag i elden.

1961Gästrikeserien klass I. Placering 7:a.   ”Stöveln” Öberg spelar nu med laget.

1962 Gästrikeserien klass I. Placering 5:a.   Carlgustaf Gustafsson ställer naturligtvis upp för laget på sin bröllopslag i en match på Brynäsvallen en regnig lördagseftermiddag.

1963Gästrikeserien klass I. Placering 6:a av 10 lag.   Nu också med ett juniorlag.  

1964Gästrikeserien klass I. Placering 2:a och avancemang till div.4 Gästrikland.         GGIK har nu också ett B-lag. Som blir 6:a i reservlagsserien.

1965   Tyvärr blir det sista plats i div.4 och respass till Gästrikeserien klass I igen.

1966   Nu åker GGIK hiss ner genom seriesystemet. En sista plats i div.5 innebär att laget degraderades till div.6. Ungdomsverksamheten blomstrar dessbättre. Pojklaget blir 2:a i sin serie. Juniorerna får också godkänt och i Stjärnserien för de yngre deltar c:a 150 pojkar.

1967   Inte heller någon lyckad säsong eftersom laget blir näst sist i div.6 Gästrikland.         B-laget med unga spelare blir 6:a i sin serie.

1968   A-laget i div.6 blir 6:a av 8:a lag och B-laget slår till råga på allt A-laget i en vänskaps-match. Juniorerna blir 6:a i juniorserien av 9 lag.                                                                 Pojklag 1 blir 1:a av 8 lag och pojklag II blir 6:a av 6 lag.

1969  A-laget 3:a från slutet i div.6. Pojklag I blir 2:a i elitserien för pojklag.                 Pojklag II blir också 2:a i sin serie. I Stjärnserien deltar 220 pojkar.

1970GGIK startar ej med något A-lag eller B-lag. Däremot är ungdomsfotbollen stark. Juniorerna blir efter ett års uppehåll 5:a av 9 lag i juniorserien. Pojklag I blir 4:a av 8:a lag i Gästrikland och dessutom har klubben ytterligare fem lag i gång, varav två i Knatteserien och ett i miniknatteserien. Stjärnserien spelar 22 lag.

1971Inget A-eller B-lag, men fortfarande stor och livaktig ungdomsverksamhet.

1972Seniorfotbollen tas åter upp med Harry Kimhag, som ledare. Laget placerar sig näst sist i div.6, men gör många jämna matcher. Juniorerna vann med 3 poäng före Brynäs i sin serie och gick till final i DM-slutspelet. Där man förlorade mot Sätra (1-2).                         GGIK har 2 lag i Förbundsserien och 4 lag i Knatteserierna, som anordnas av GGIK och Gävle FK. Pojklag II vinner sin serie. I Stjärnserien spelar 22 lag och för första gången startar GGIK:s fotbollsskola. Detta första år har fotbollsskolan mer än 50 deltagare, under 11 år.

1973 A-laget blir näst sist av 11 lag i div.6. Träningsintresset dåligt. Nedläggning av senior-fotbollen diskuteras. Ungdomsfotbollen dock mycket livaktig med 6 pojklag, 23 lag i Stjärn-serien och 80 pojkar i fotbollsskolan.                                                                                 Denna säsong startar damfotbollen för första gången i föreningens historia.  

1974Ingen A-lagsfotboll. Livlig ungdomsverksamhet med bl.a 6 pojklag.                               1975     ”               ”               ”                   ”                                                                                1976      ”               ”               ”                   ”                                                                       1977     ”               ”               ”                   ”

1978Seniorfotbollen tas åter upp med start i div.6,där man blir 2:a av 12 lag och flyttas upp till div.5. Klubben har också ett juniorlag och 6 pojklag i elden.

1979A-laget placerar sig 2:a av 12 lag i div.5. Tommy Karlsson ny tränare. Spelplan Testebovallen. Fotbollsskola i plasttältet vid Sätravallen. -67:orna vann Örebrocupen.             -63:orna blev DM-mästare ( Jonas Sköldberg. Anders Rohlén, Niklas Wikegård, Per Hedenström m.fl. i laget) Leif ”Råttan” Grylin framgångsrik ledare.

1980 A-laget blir 4:a i div.5. B-laget obesegrat i reservlagsserien och går upp i div.7. Juniorerna vann med 11 poäng före tvåan. 7 pojklag, 14 Stjärnserielag.                               A-lagstränare Tommy Karlsson.

1981A-laget blir 4:a igen i div.5. Kent Wretman ny A-lagstränare. B-laget blir 5:a i div.7 och juniorlaget blir 2:a i sin serie efter SIF (10). P11-laget (-70) bl.a Nicklas Skarpfors och Jonas Johnson vann Snögrens cup och blev därmed DM-mästare. Även P14 och P12 gick till final i slutspelet, men förlorade. 89 lag startade i Snögrens Trofén. Nytt rekord. 19 lag deltog i Stjärnserien, som arrangeras av GGIK.

1982A-laget vann sin div.5-serie. Spelar gladfotboll och uppflyttas till div.4. Kent Wretman tränare. Rekord för Snögrens Trofén, 111 lag anmälda! GGIK hade också 1 B-lag (7:a i sin serie) 1 juniorlag och 10 pojklag i gång. P -67 förlorade i DM-finalen efter förlängning.

1983   Ett stort GGIK-år! Fotbollsseniorerna gör debut i div.4 och slutar på 8:e plats. Kenneth Rohlén spelande tränare. B-laget blir 2:a i reservlagsserien. Juniorerna blir 4:a i junior-Elit (Harry Kimhag tränare). P13 (-70) vinner DM för andra gången (Jonas Johnson gör 35 mål och Tony Sjöberg 48 mål under säsongen). Samtidigt vinner GGIK:s damer div.3 och avancerar till div.2. Damernas B-lag vinner div.5 och går upp i div.4.                       Friidrotten tar 12 medaljer i UDM varav 4 guld. I stora DM erövrar GGIK 6 guld, 8 silver och 2 brons! S/G Hockey 83 debuterar med en andra plats i div.1 och går till play off.   I pojkishockeyn tar GGIK 3 DM-titlar (Jonas Johnson gör 30 mål i pojkar B-70 och Anreas Dackell 17 mål i C-72. VILKET GGIK-ÅR!!

1984A-laget 3:a i div,4 av 12 lag. B-laget vinner div.7. GGIK har nu också 1 juniorlag och 8 pojklag. Conny Eliasson ny A-lagstränare. P14 (-70) vann Örebrocupen och P12 vannsin klass i Snögrens Trofén ( med Jonas Stark, Daniel Casselståhl m.fl.).      

1985 A-laget 3:a i div,4. Deltog också i vänortsolympiaden i Gjövik, där laget blev 2:a på sämre målskillnad än Naestved. Förutom juniorlaget, som blev 4:a i serien grupp 2, hade ungdomssektionen 10 pojklag i elden.                                                                                 P15 (-70) vann sin serie, Expo cup i Bollnäs och tog sig ända till kvartsfinal i Gothia cup. P13 (-72) blev DM-mästare efter finalvinst mot Brynäs med 2-0.                                       Laget vann också Sandvikens Sparbank cup inomhus.                                                                                     GGIK/GIF-cup spelas för första året. 28 lag spelade 5 matcher vardera på Sätravallen. Initiativtagare var Stig Thyberg och Per-Åke Johansson.

1986 A-laget 4:a i div.4 Gästrikland endast 3 poäng från serievinst. I Svenska Cupen avancerar laget till tredje omgången där det blev stopp mot Älgarna från Härnösand efter straffavgörande. Kenneth Rohlén åter tränare. B-laget blir 2:a i div.7. 11 pojklag i elden. P14 (-72) vann P14 Elit. P16 (-70) blev DM-mästare igen.                                               GGIK hade fyra lag med i slutspelet om DM. För 17:e året i rad anordnade GGIK Snögren Trofén. Före 1977 hette turneringen Puma-Trofén och dessförinnan Knatteserien.           1983 övergick P15. 14 och 13 till distriktsförbundets seriesammanhang.                            1986 deltog 82 lag i Snögrens Trofén.

1987A-laget 3:a i div.4. B-laget vann div.7 överlägset. Fr.o.m denna fotbollssäsong är seriesystemet ändrat. Näst högsta serien benämns nu div.I istället för tidigare div.II. Juniorerna vinner juniorserien gr.B. Av de 8 pojklag. Som GGIK har i gång lyckades         P15 (-72) bäst. Vann grundserien på våren och Eliserien på hösten. (Snögrensmodellen) Förlorade DM-finalen mot Högbo efter straffläggning. P12 (-75) vann B-finalen i Hudik Cup och tog silver i Vattenfall Cup.   P10 (-77) vann finalserien om Snögrens Hederspris. GGIK/GIF- cupen samlade 86 lag och ett av GGIKs P10 lag vann där B-finalen mot Huge. Fotbollsskolan hade ett 40-tal deltagande 8- och 9-åringar.

1988A-laget 4:a i div.4. Tränare Calle Barrling. Spel på Andersbergs IP.                                 Juniorerna blev 5:a i juniorserien Elit. Av ungdomslagens 8 lag vann P16 (-72) Göteborgs-cupen för 16-åringar (30 lag deltog). Vann också sin series våromgång och fick därmed delta i pojk-SM. Förlust där mot Falun. Vann Elitserien P16 med 1 poäng för GIF. P14 (-74) vann vårserien och blev 6:a i Elitserien. Förlorade i Coca Cola-cupens semifinal mot Delsbo. GGIK/GIF-cupen hade bytt namn till Coca Cola Cup nu sedan Pripps gått in som sponsor. GGIK anordnade Snögrens Trofén för 19:e året i rad för P13- P10. 80-talet lag från distriktet deltog.

1989 A-laget 3:a i div.4.(12 lag). Tränare Calle Barrling och Gunnar Löhman. B-laget, som tränas av Ulf Lundberg och Mats Spinord blev 3:a i reservlagsserien. Juniorerna blev sist i junior Elit. Men Gothia Cup tog man sig ända till 8-delsfinal, där det blev förlust efter straff-läggning. Av de 9 pojklagen kan nämnas P16 (-73), som blev 3:a i P16 Elit och kom till slutspel i Gothia Cup. Fyra GGIK-lag varav ett flicklag deltog detta år i Gothia Cup.       GGIK:s fotbollsskola anordnades för 20:e gången med en jubileumsturnering. 34 lag deltog. I GGIK/GIF:s turnering Coca Cola Cup deltog 125 lag.

1990 A-laget slutar nu sist i div.4 och flyttas ner till div.5. B-laget 4:a i reservlagsserien grupp B. Juniorerna 4:a i junior-elit 8 ungdomslag i elden. P16 (-74) vann P16 Elit. I Gothia Cup blev laget 3:a i sin serie och fick spela i B-slutspelet, där det blev förlust mot ett lag från Venezuela med 1-0. P14 (-76) som blev 5:a i sin serie, vann B-finalen i Coca Cola Cup mot GIF med 1-0. Årets upplaga av Coca Cola Cup var den största hittills med 139 lag och 2400 deltagare. 54 lag var från andra distrikt och 3 kom från Finland.                                   Fotbollsskola o Stjärnserie anordnades i Sätravallens plasttält och på Nynäs konstgräsplan.

1991A-laget blir 5:a i div.5. Conny Eliasson tillbaka som tränare. En kraftig föryngring har skett eftersom flera av de äldre spelarna slutat. Juniorerna blev 4:a i junior-Elit och gick till slutspel, där man förlorade i kvartsfinalen mot Brynäs efter förlängning. Laget nådde också kvartsfinal i Mellansvenska cupen och16-delsfinal i Gothia Cup.                               Ungdomsfotbollen hade 7 lag i åldern 10 till 15 år. P15 (-76) blev 3:a och P10 (-81) 2:a i sina respektive serier. Rekorddeltagande i Coca Cola Cup med 185 anmälda lag. Totalt deltog c:a 3000 spelare och 400 ledare i de 470 matcherna. GGIK:s -76:or gick till final för andra året i följd, men förlorade mot Huge med 0-1.                                                                 Fotbollsskolan leddes av Ola Johansson och Henrik Hult.

1992 A-laget blir 6:a i div.5. Gick till semifinal i grus-DM på Åbyvallen i Valbo. B-laget blir 3:a i reservlagsserien. 1 juniorlag och 7 pojklag spelar för GGIK. Juniorerna blev 4:a i junior-Elit. (P15-77) gick till semifinal i serieslutspelet. P14 (Team 78) och P13 (Team 79) blev 2:a i sina serier. P10 (Team 82) gick till spel i Coca Cola Cup, som samlade 181 lag. 158 pojklag och 23 flicklag. Två pojklag kom ända från Vallejo Rowdies utanför San Fransisco!

GGIK FOTBOLL – En egen förening!

Fotboll är således en sport, som funnits längst i klubbens historia, eftersom den fortfarande utgör en av GGIK:s livaktiga verksamheter med Ishockey och Innebandy. Fotbollsverksamheten bedrivs sedan 1993 inom GGIK Fotboll, en egen, fristående fotbolls-förening med delat kansli med Ishockeyn på Valbogatan 19. Tidigare hade man kansli på Sätravallen, där man också hade hand om skötsel av planerna i brukarsamverkan med Kultur och Fritid. Numera är Nynäs IP fotbollens hemmaarena.

1993 A-laget vinner div.5 och går upp i div.4 igen. Peter Henriksson ny tränare. Den nya fristående fotbollsklubben GGIK Fotboll och har fr.o.m denna säsong tagit över både herr- och damfotboll från moderklubben, såväl på senior- som på ungdomssidan. Den nya klubben övertog GGIK:s nedlagda fotbollssektioners tillgångar och skulder.                                 Damfotbollen hade i den nya klubben ett fortsatt samarbete med Hille IF. 2700 ungdomar mellan 7-10 år deltog i sommarens Coca Cola Cup och GGIK:s P16 lag såg till att arrangörs-klubben fick en klassegrare. I finalen mot Järbo kunde Björn Estliden med förlängningens allra sista spark skicka bollen upp i nättaket.


1994
A-laget blir 9:a av 12 lag i div.4.
Dessutom deltog GGIK med 1 utvecklingslag (B-laget),
1 juniorlag och 6 pojklag (P15–P9).                                                                  
Arrangerar Coca Cola Cup och fotbollsskola, som vanligt.


1995
A-laget blir 4:a i div.4. Tränare Tore Lennartsson och hemmaplan Kungsbäcks IP. GGIK:s fotbollsskola har utvecklats till en succé. Under säsongen deltog inte mindre än 100 barn i åldrarna 4-8 år.
Under maj till september höll man till på Nynäs konstgräsplan, för att sedan flytta till Borgarskolans  gymnastikhus.                                                                        
Efter denna fotbollssäsong upphör damfotbollsverksamheten inom GGIK Fotboll!          


1996
A-laget blir 8:a av 12 lag i div.4  
GGIK Fotboll övertog 1 januari 1996 skötsel av Sätravallen. Klubbens kansli flyttas också över dit. En friggebod byggdes för sekretariat och servering. Högtalare och matchur införskaffades också. Klubben bedriver nu endast herr-fotboll eftersom damfotbollsverksamheten upphörde efter säsongen 1995.                          
B-laget under ledning av Torbjörn Lagerman blev tvåa i reservlagsserien.                              
Före säsongen hölls träningsläger i Naestved, vår danska vänort.


1997
A-laget blir 9:a av 12 lag i div.4 Gästrikland. ”Åldringarna” Torbjörn Lagerman 37 år, och Peter Henriksson, 46 år, hoppade in och hjälpte laget då det behövdes.                          
9 spelare hade lämnat klubben inför säsongen. Laget vann div.2 i inomhusserien ”Five-a-side” på Träffen. Reservlaget GGIK/Gavlehöjden blir 5:a i reservlagsserien.
6 pojklag i farten P15 (-82) blev 4:a och P14 (-83) vann. 10-årsjubileum för Coca Cola Cup. 2200 deltagare. GGIK röd vann finalen i pojkar 10 år (-87), som första vinnarlag från GGIK i 7-mannafotboll och som andra i turneringens historia.
Stig Thyberg var som vanligt tävlingsledare för detta gigantiska arrangemang.


1998
A-laget blir 10:a av 12 lag i div.4. Klarade sig över nedflyttningssträcket i den allra sista matchen. I Innefotbollen, Five a side div 2 vanns efter vinst mot Norrsundet i serie-finalen. Därmed avancemang till div.1 nästa säsong. Ny tränare efter Tore Lennartsson var nu Anders Källström. B-laget blev 7:a av 8:a lag i reservlagsserien gr 1 A.
Juniorerna blir sist av 13 lag.
P15 (-83) vann sin serie (5 lag).
P13 (-85) 1:a av 7 lag på våren och 3:a på hösten.
P12 (-86) lag A blev 1:a (vår) och 3:a (höst). Lag B 2:a (vår) och 1:a (höst).
P12 vann Gestrikecupen efter finalvinst mot Hedesunda med 2-0. Vann också en cupturnering i Nynäshamn. Coca Cola Cup arrangerades för 11:e gången. 101 lag deltog.                          
I P12 gick GGIK Syd till A-final. I P11 (-87) gick Röd till A-final och GGIK blå till B-final.


1999
A-laget blir 11:a av 12 lag och flyttas ner till div.5.
Reservlaget blir 6;a av 7 lag.
GGIK P14 (-85) lag A vann sin serie överlägset och lag B vann både sin serie och DM på fotbollens dag i Sandviken.
I P13 (-86) blev 1:a på våren och 3:a på hösten.
P12 (-87) blev GGIK nord 2:a både vår och höst. Lag syd vann sin serie på våren och blev 5:a på hösten.                  
59 lag deltog i Gävle cup som i 12 år gått under namnet Coca Cola Cup.                            
GGIK:s P13-lag (-86) vann i final mot Hille med 5-1 och P10 (-89) laget gick till final i sin grupp, men förlorade där mot Hille.
I Gothia Cup gick vårt P14 lag (-85) till B-final där det blev förlust mot Azalea.


2000
A-laget blir 7:a i div.5. Denna säsong ersätts de två div.1-serierna av Superettan. Reservlaget GGIK/GBK blev 6:a i reservlagsserien gr 2.  
P15 (-85): GGIK A blev 2:a på våren (7 lag), tog DM-silver och vann Gävle Cup i final mot Alnö efter straffar.                
GGIK B blev 7:a.    
P14 (-86) vann serien på våren. Blev DM-mästare efter finalseger mot Brynäs med 2-1     .  

P13-laget (-87) vann serien på våren och blev 3:a på hösten.    
Vann Gävle Cup efter finalvinst mot GIF med 4-2. P-87 vann också alla sina matcher i Kastet Cup.    
P12-laget (-88) vann både vår- och höstserierna. Dessutom blev lagetDM-mästare efter finalseger mot Åbyggeby med 2-1 och 2:a i Gävle Cup.                              
I Gothia Cup gick GGIKs P15-lag (-86) till 32-delsfinal och vårt P14-lag (-86) ända till kvarts-final.  
GGIKs 14 årige Doug Thach uttogs till juniorlandskamper mot Finland i augusti blev segerskytt i den andra matchen. Han deltog också i P15-landslaget mot Slovakien.    
En inomhushall för fotboll byggdes under året på Andersbergs IP.


2001   A-laget blir 3:a i div.5 och flyttas upp till div.4 Gästrikland.
GGIK deltog med ett lag i pojkallsvenskan Södra Norrland och placerade sig 5:a av 10 lag.                                
P16-laget (-85) blev 6:a av 10 lag. Förlorade DM-finalen mot GIF med 7-8 efter straffar.      

P-14-laget (-87) blev 2:a en poäng efter GIF i serien (8 lag). På Fotbollens dag på Jernvallen vann laget Gestriketrofén efter finalseger med 3-2 mot GIF efter s.k. Golden goal.          
Laget deltog också i Gothia cup i Göteborg.
P13 (-88) blev 2:a på våren och 3:a på hösten (9 lag).
P12-laget (-89) blev 7:a på våren 4:a på hösten (8 lag). P10 (-91) deltog i Kastet Cup och vann sin klass. Före utomhussäsongen deltog GGIK med tre lag i inomhusfotboll. GGIK blev 5:a i div.2 (8 lag).
P-85 blev 3:a av 6 lag och P-86 blev 2:a av 8 lag.


2002
A-laget blir 2:a i div.4 Gästrikland (12 lag). På samma poäng som segraren Bo AIK!   I kvalet till div.3 lyckades det ej. Tränare S-O Nordqvist. Reservlaget vann serien Reserv Östra (7 lag). Juniorerna blev 8:a av 12 lag i Gävle–Dala Elit.                                          
GGIK blev hedrande 2:a av 10 lag i pojkallsvenskan Södra Norrland.                                  
P16 (-86) vinner sin serie (9 lag) och blir också DM-mästare efter finalvinst mot GIF med 3-2. Gick till B-slutspelets kvartsfinal i Gothia Cup. Knapp förlust där mot Bergnäset med 6-7.
P14 (-88) vinner också sin serie (8 lag). Vann också Gestriketrofén i final mot IK Huge med 3-2. DM-mästare! Vann ”Oddebollen” i Uddevalla och Kastet Cup.

Fyra GGIK-lag deltog i inomhusspel. GGIK blev 2:a i Five-a-sides högsta division.        
GGIK arrangerade den rikstäckande ”Företagscup”. GGIK Fotboll hade denna säsong till-fälligtvis ett flicklag i elden. I GGIK:s regi (Lars Björklund) drevs ett integrationsprojekt för invandrarflickor i stadsdelen nordost där fotbollsträning och seriespel ingick i integration-sprogrammet.         Ett flicklag deltog i en serie för F12 och placerade sig 3:a på våren (6 lag) och 5:a på hösten.                                                                                                              

GGIK:s Jimmie Kring-Karlsson fick under säsongen delta i landslaget P15 (f.-87).

2003 A-laget blir 6:a i div.4 Gästrikland (12 lag). Reservlaget blev 4:a i reservlagsserien   gr 1 (8 lag). Juniorerna vann serien Junior Gävle-Dala Elit (10 lag).                                        
I pojkallsvenskan Södra Norrland blev GGIK 6:a.        
P15 (-88) blev 3:a i serien (7) lag. Vann DM-finalen mot SAIK/SIF med 3-1.    
P13 (-90) blev 5:a på våren och 3:a på hösten (7 lag). P12 (-91) vann sin serie (8 lag) både på våren och hösten. Vann Gästriketrofén efter finalseger mot Hille med 6-2. Vann också Kastet Cup med 8-0 i finalen mot Färnäs.          

P15 (-88) deltog i Gothia Cup och gick till A-slutspel. Vann första matchen, men förlorade i 16-delsfinalen (där man för övrigt använde sig av en överårig spelare för mycket).                
I innefotbollen blev P16 (-86)-laget 1:a i sin serien om 5 lag.                                              
P14-laget (-89) vann också sin 5-mannaserie.Redaktör: Nils Frölander

 

 

                     

 

 

 

 

 

Nyheter

Historia

Visste ni

63520930
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Totalt
3375
31506
94049
265536
63520930

 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Google