image001

 

 

Arkiv för mars, 2009

Blogg Arkiv från mars, 2009
(editerad av Per Törnblom för denna web)

Publicerad av Superlaget den 25 Mar 2009

Snart är det dags för avresa till USA för Superlaget                         

Det börjar dra ihop sig för hockey Superlaget GGIK T-94 att åka iväg på sin drömresa till USA och spel i hockeyturnering i Lake Placid. Laget består av följande spelare/ledare:

Spelare: Casper Wessén, Daniel Åhré, Elias Lindholm, Emil Karlsson, Felix Bognesand, Hampus Blomqvist, Simon Engström, Jonas Holm, Jonas Olsson,
Jonathan Sjögren, Oliwer Lindgren, Oscar Larsson, Otto Bäcklin, Philip Långsved, Pontus Bohlins, Oscar Johansson, Adam Deutsch.
Ledare: Magnus Lindgren, Thomas Wikström, Per Åhré, Krister Olsson, Magnus Holm.

Medresenär på denna resa är även /föräldrar/syskon/en morfar…så totalt är vi 46 st som åker till USA. Efter en lång hockeysäsong hemmavid, så är det ju underbart härligt att få “toppa” upp slutet av säsongen med en sådan här resa! 

 Att nu denna resa blivit en verklighet, så då får vi passa på och TACKA alla engagerade föräldar/syskon som jobbat på cuper, och sålt olika saker, samt alla sponsorer som gjort denna resa möjlig för dessa grabbar.  

Alla börjar nu göra upp sina packningslistor inför det stora äventyret och det är säkert lite resfeber här och var hos några just nu…, och bussen rullar till Arlanda på måndag morgon 30/3 kl 04.00.  Vi kommer att skriva varje dag och rapportera vad som händer och sker “over there….


Välkommen till GGIK U15:s hockeyblogg om resan till USA. På måndag sticker vi - efter över ett år av förberedelser av jobb med att få ihop resan och fixa pengar till den. På den här bloggen kan ni läsa allt om resan, matcherna, laget, ledarna. Tidningarna har kallat oss Superlaget, bara för att vi vunnit Hockeyns dag som U11, U12, U13, U14 och i år gick till final i både U15 och U16. Vi förlorade faktiskt U15-finalen, men vann istället U16-guldet.

Här kan ni läsa om när vi spelade Hockeyns Dag (länk)

Här ligger Lake Placid förresten (länk)

Madison Square Garden (länk)

Därför är Lake Placid en häftig hockeyort (länk)

DAG 1: Nu är vi äntligen här!

 

 

 


GGIK vinnare i  U-16 serien på Hockeyns Dag 2009-03-15 

 

 

Bild från när vi landat på New Yorks flygplats

 

 

 


Hampus har hittat sin trunk

Vi har landat

 

Efter många oändliga timmar på flygplanet landade vi faktiskt i New York. Resan hade tagit oss dryga 9 timmar då pratar vi bara flygtid….

sedan började det stora arbetet med att besvara tullens alla frågor om hur, när och var vi packade våra väskor…

 

vem som gjort det och om vi tagit emot gåvor att frakta.

De ville också veta om vi krigat för Nazityskland, hade mat eller organismer med i packningen.
Levande djur fick inte heller följa med.

Kort togs och fingeravtryck på alla….

Vi landade samtidigt som en jumbojet ifrån Bombay….tänk er pass kön!


Incheckning påbörjades och rum skulle fördelas, inte helt smartfritt for 46 personer, men när vi väl kom upp vara rum, sa insåg vi att standarden inte riktigt var som i Sverige, men vi insåg ju också att vi inte skall tillbringa så mycket tid där!

Sedan var det dax for det stora äventyret på Madison Square Garden, och hockeymatch mellan New York Rangers mot New Jersey Devils, och arenan var superb, matchen helt ok,
HENRIK LUNDQVIST var jätte i målet och
New York Rangers vinner med 3-0.


Stämningen runt i kring var otroligt maffig, härlig hemmapublik som hördes i alla lagen!
Vi var ganska många som var rejält trötta efter att ha varit vaken i mer an 24 timmar, och här och där satt det och sovs på flera håll och kanter i varat gäng. Det var tur att det blev lite mål sa vi vaknade till liv igen!


 

Den korta sträckan mellan Madison arenan och hotellet var nog uppskattad för de flesta då vi bara hade gå tvärs över gatan för att komma till sängen och SOVA!

En kort sammanfattning från dag 1 i New York!

 

 image001

Alla trunkar och klubbor hittade fram….

Kung Henrik.


Glada fans från Sverige som vantar på nedsläpp….

Vem är den här killen, tillhör han GGIK…!!

 Jonas vilar ögonen lite…

 

 

Dag 2 i New York

 

 

Alla klev upp tidigt tisdag morgon för att få i sig frukost snabbt, och sedan ut och göra stan…..
den är ju inte så liten direkt denna stad som pulserar med massor av affärer och annat.

Dom flesta tog ett första besök till Empire State Building, det var maffigt!

Sedan blev det massor med promenerande åt olika håll for var och en, så för några blev det Ground Zero, Central Park och massor med shopping for många! 

Frihetsgudinnan, USA`S stolthet!

New York by night!

Mange “Coach” Lindgren

 


 

På kvällen promenerade vi förbi Time Square och allt bling bling som är där, häftigt!

 


 

Kvällen avrundades för dom flesta på klassiska (i alla fall för oss äldre) på Hard Rock Café med god mat.


Promenad hemåt för att gå och natta igen, sa vi är pigga och fräscha tills imorgon när vi rullar vidare mot Lake Placid och dess äventyr.

 

 

God natt från New York och godmorgon på er i Sverige…….

 

 

 

 image001
Många flaggor prydde stan!

 


 Kalle på väg till Ground Zero

 

Längst ner på South Manhattan, med utsikt mot “The Green Lady”.

 

 

Dag 3: Nu rullar vi mot Lake Placid

 

 

Dag 3, onsdag 1/4

Uppstigning för dom flesta vid 8 snåret, packade ihop alla prylar, ut och tog en frukost, sedan var det inpackning i bussen vid 11.00, och sedan rullade vi ut från New York och storstads pulsen och en ny destination mot Lake Placid

Vi har en bussresa på 5 timmar framför oss, och alla känner att det ska bli kul och se en annan del av USA.

 


 


Så just nu har vi avverkat 2 1/2 timme i buss, haft ett lunchstopp på vägen med ytterligare lite “pizza-slices” och Coca Cola…….man börjar längta efter lite Kungsörnens makaroner och Sohlberg falukorv och hårt bröd….för det är mycket ljust bröd här!

När vi väl kommer fram till Lake Placid, så väntas en 3-rätters middag som är beställt, och den ser vi mycet fram emot! Ska bli skönt och checka in på ett annat hotell än det vi var på i New York, för det hotellet skulle verkligen behöva sig en upprustning. Vi längtar efter att komma till OS-byn och se vad den har att erbjuda, sätta på sig överdragsbyxor och mössa och vantar igen och kliva in i hockeyhallarna, det var ju längesen det var en ishockeymatch nu för grabbarna.

Turneringen inleds imorgon då GGIK spelar kl 18.50 mot Minnesota.

Fredagen innebär 2 matcher för grabbarna, kl 14.00 mot Welland och kvällsmatch vid 19.00 mot St Clarence.

Vi har läst i broschyr om Lake Placid att det kan finnas grizzly björnar och bison oxar, så Kalle Deutsch är lite skakis ifall han skall möta någon av dessa djur……….! Så vi får se, vi återkommer med info om vi råkar se något!

Sammanfattningsvis så kan vi hälsa från USA och hela ligan, att intrycket av New York har varit fantastiskt intensiv stad, grymt, dyrt att shoppa är några ord som vi nog alla kan instämma i!

Här nedan kommer lite bilder från New York.

På återseende imorgon, god kväll på er hemma i Sverige!


  


Rockefeller Center.

Här är Hotell Pennsylvania i New York som vi
bodde på i 2
nätter och som var det största
hotellet i världen mellan
1919-1927.

 

 
 

 

 

 image001

Vi passerar nybygda Yankee Stadium! Nyöppning på torsdag!

 

IKEA har de här också….

 

Bild från Madison Square Garden

 

 Sightseeing…..

 

 

 Vy  över New York från Empire State Building.

 

Central Park.

 

 

 

 

 Dag 4: Väntar på nedsläpp!

image001


 

Match 1 GGIK-Minnesota Pride

 

 

Vi har startat vårt gruppspel! 5 lag i gruppen GGIK, Minnesota Pride, St: Lorenz Scorpions,
Barrie Colts.  En match idag, två matcher imorgon och en på lördag.
Finalspel blir tidigt på söndag morgon. Matcherna spelas 3×12 minuter.

Första matchen idag och det har varit mycket funderingar för grabbarna. Alla amerikaner är stora och spelar fult….nervösa var de, men det släppte så fort de kom ut på isen.

 

Matchen böljade bra för GGIKs del med mål av Elias Lindholm efter 23 sekunder. Utan assist. Matchen stod och vägde i första perioden. Andra perioden började med 2 minuters boxplay, efter 3:13 in i perioden gjorde Elias Lindholm 2-0 med assist ifrån Felix Bognesand.  I powerplay  i slutet av andra gör Casper Wessén 3-0 med assist av Elias Lindholm och Jonas Holm. I tredje perioden reducerade Minnesota till 3-1 efter 2:23. Fortfarande stod matchen och vägde och det var en jämn period. De chansade med att ta ut sin målvakt när det var 1 minut kvar och då tog Casper Wessen tag i pucken och levererade till  Elias Lindholm som passade pucken och spelade in en fint pass till Oscar Larsson som tryckte in slutresultatet 4-1.

 

På läktaren gjorde superlagets supportrar sitt bästa för att lyfta laget med hejarramsor och glada tillrop! Vi hade en genomgående och populär ramsa, som nyfikna Amerikanska supportrar undrade över och önskade en översättning av, ” In with the puck in the goal” utan melodi förstås….. Vår maskot Morfar Åhlén utstötte ett ljud liknande en brunstig älg, detta var ett frågetecken som Amerikanarna också ville reda ut…..! Dessa ljud kom vid ytterst tveksamma utvisningssituationer….

 

 

Både spelare och ledare var tillfreds efter matchen då alla gjorde sitt yttersta för laget! Ledarstaben satte standarden med att ha kostymerna på. VÄRLDSKLASS!!

 

Stämningen bland alla oss som finns med runt laget är fantastisk. Det är mycket skratt och humorn och humöret är på topp hos alla.

 

Grabbarna sköter sig föredömligt ni skall alla vara stolta över våra killar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Match nr 2 GGIK-Welland Tigers

Hej på er därhemma!

Då har vi avverkat match nr 2 i Lake Placid, mot ett lag från Ontario.

Matchen inleddes bra, vi tog ledning med 1-0 genom Casper Wessén. Första perioden slutade 1-0.

Andra perioden fortsatte GGIK att föra matchen, har mest chanser totalt sett, 2-0 görs genom en riktig “rökare” av Emil Karlsson, 3-0 följs åt av mål genom Casper Wessén, likaså 4-0 görs av Casper.

Andra perioden slutar 3-0 till GGIK och matchen känns som den ägs av GGIK.

Tredje börjar bra, det börjar bli lite halvgrinigt på planen från motståndarelaget, samt några i vårat lag också, mycket tjafs och många utvisningar blev det i denna match, tyvärr…..men 5-0 görs av Jonas Olsson, samt 6-0 följs upp med mål av ännu en gång Casper Wessén som nätat 4 mål denna match,  samt 7-0 som är slutresultatet i denna match, där gjorde Emil Karlsson sitt andra mål för dagen.

Skön seger för grabbarna, men tyvärr avslutats matchen inte så trevligt, då våran Jonathan Sjögren får en riktigt tryckare in i sargen, och åker med huvudet först i sargen, ser otäckt ut, och sjukvårdspersonal tog hand om honom, och skjuts med ambulans upp till sjukhus för röntgen. Förmodligen är det bara en rejälhjärnskakning som Jonte fått. Vi hoppas han alla att han kommer tillbaka snart, han får förmodligen vila resten av turneringen.

Vi på läktarna gav järnet för full hals i våra hejaramsor, det blir bättre och bättre, vi är kungar i hockeyhallarna här, dom andra sitter bara tyst och tittar upp på oss och funderar över vad vi sjunger…..och det kan ju jänkarna fundera på ett tag……

Nu laddar grabbarna upp med bad nere vid poolen, samt lite middag inför nästa match som spelas kl 21.00 ikväll, så vi återkommer med resultat av den matchen senare……

Ha en bra kväll i Sverige.

Här nedan kommer lite bilder från hotellet och bad i poolen….:)
 

Match nr 4 GGIK-Barrie Colts

 

Publicerad av Superlaget den 05 Apr 2009 05:56 f m


Hej där hemma!
Ni som skrivit kommentarer, dom kan vi läsa nu, har nog varit något lite problem med tekniken där, men det funkar nu!
Här i Lake Placid har det snöat för fullt idag (slask), och vi har hört att hemma i Gävle är det rena vårvädret, härligt för er, fast vi har det bra vi också fast det snöar. Vi har några tokiga Florida resenärer på hotellet som också är här och spelar fast i en yngre årskull, och dom är inte så vana att se snö……så dom har varit ute i shorts och rullat sig i snö…..! Dom är ganska lättklädda också, är väl inte så van med kallt väder direkt, men hur som helst kul för om att de får uppleva snö! Dom är jättetrevliga också.
Ja, idag mötte ju GGIK sin sista motståndare i gruppen Barrie Colts, och matchen inleddes med bra tempo från båda lagen. Vi tar ledningen med 1-0 genom Hampus Blomqvist, och det fortsätter att stå och väga lite i matchen med Casper Wessén trycker i 2-0, och i rask takt kommer 3-0 från samma klubba = Casper Wessén, och Oscar Larsson gör 4-0, så slutar första perioden. Andra perioden bjuder också på högt tempo och Barrie Colts reducerar till 4-1, men vi svarar upp några minuter senare med 5-1 genom Emil Karlsson. Tredje perioden inleds med lite kampspel, men det känns som Godis har övertaget hela tiden, precis som genomsyrat alla matcherna. Casper Wessén gör sitt 3:e mål i denna match, alltså 6-1 och slutresultatet fullbordas genom mål av Hampus Blomqvist och matchen slutar med 7-1. Suveränt bra jobbat av grabbarna!
Imorgon möter vi alltså Minnesota Pride i final klockan halv åtta på morgonen….tidigt för grabbarna, men det är bara att in och köra på nu och försöka vinna GULD!
Rolig sekvens i matchen är när Jonas Olsson har pucken och alla fem i det andra laget försöker få tag i puck och Olsson, är att han går segrande ur den striden och tar sig förbi med pucken, härlig inställning!
Vi på läktaren ger järnet hela tiden och sjunger så vi är hesa nu hela bunten, och det börjar ge eko bland dom andra i publiken, dom börjar sjunga med, dom som bor på vårat hotell sjunger våra ramsor, så vi tror att vi har gjort succé här i publiken. Det är även andra som tycker lite olika att det låter som vi förnedrar motståndarelaget när vi kanske är uppe och gjort sex, sju mål. Tydligen är det så här i Amerika att gör ett lag massa mål och leder mycket, då slutar man hurra fram sitt lag, för då anses det att man förnedrar det andra laget…….Så det har varit några ordväxlingar med andra föräldrar i dom andra laget om detta, men jag tror dom förstått när dom fått förklarat för sig en del, att vi definitivt inte hånar våra motståndare. Roliga saker händer i korridorerna vid omklädningsrummet, Jonte (och han mår mycket bättre efter hjärnskakningen nu idag) han blev stoppad av ett gäng yngre spelare som ville ta kort på honom och ha autograf, dom var hans fan! Häftigt!
Vi fick även med oss några från Minnesota som satt och hejdade med oss hela tiden “Go Sweden”. Roligt.
Vi upplever det som många lag är förväntat självklart när det kommer ett långväga lag ända from Sweden och spelar här, och som killarna spelar och uppträder så förstår vi att det ger eko ute bland dom andra grabbarna, att det här är ett riktigt bra lag från Sverige, så jag tror att killarna fått många beundrare på vägen båda av föräldrar och andra spelare.
Så vi ska vara stolta över våra grabbar och att vi håller en väldigt hög standard hemma i Sverige. Så nu laddas batterierna för fullt inför morgondagens match! Grabbarna sover och vi föräldrar har trevligt samkväm och underbar stämning innan vi skall gå till bädds för sömn inför morgondagens final!  Imorgon efter final matchen, så har vi hyrt en buss, som ska ta oss till Montreal för lite shopping. Det ska bli kul att göra en sista grej ihop, sedan kommer vi hem på kvällen till hotellet och det är dags att börja packa ihop våra grejor, och sedan avfärd på måndag till flygplatsen och vidare hem till Svedala….
Vi satt och tittade på dokumentären om Lake Placid och OS guldet till USA 1980, och jag tror att alla instämmer när vi såg DVD:n att man får “gåshud” att här sitter vi 20 meter från den arenan och där spelar våra grabbar och något historiskt har hänt där när college-laget från USA tog ett oväntat OS-guld, då känns det ganska häftigt att vi är här på klassisk mark!

 

Bröderna Deutsch tillsammans på bild med Rick Green före detta NHL storspelare som spelat i Minnesota, som satt och  skrev autografer i hallen. Han hade spelat ihop med Mats Näslund, Bengt-Åke Gustafsson from Sweden, nice guys enligt honom. Bilden visar också hans “feta” Stanley cup vinnare ring, som inte är så många förunnat att ha på sitt finger!
Idag har det varit lite tävlingar också i rinken, varje lag har fått tagit ut 5 utespelare och 1 målvakt för skott-tävling och hur många skott målvakt tar, samt en stafett. Skotten skulle Casper Wessén fixa, målvakt blev Daniel Åhré, stafettlaget = Oscar Johansson, Oscar Larsson, Felix Bognesand samt Jonas Olsson.

 
Stafettgänget gick till semifinal och vi ledde den men blev ett felskär i en kurva och vips så gick vi inte vidare till final, men grabbarna åkte riktigt bra! Grabbarna våra förstod nog inte reglerna i första heatet heller, då alla växlade lite annorlunda än våra, men sedan fixade dom det mycket bättre i semifinalen.
En lång dag är nu till ända, och vi känner i gänget här att det är otroligt att vi får uppleva detta tillsammans så många!

 

Gonatt från Lake Placid och godmorgon på er i Sverige!
P.S Vill skicka en hälsning från coach Thomas Wikström som hälsar till Jannike med familj och sonen Christoffer att detta är det häftigaste han upplevt!

 image002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casper Wessén glad vinnare i skott tävlingen, samt att  Daniel Åhré
släppte in minst med mål. Grattis grabbar!
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demon coacherna i sina fina kavajer Mange och Thomas.

Finaldags!! Minnesota Pride

 

Godmorgon på er!
Sorry….. Datatrubbel idag på förmiddagen! Vi kunde inte få ut allt vi ville berätta för er därhemma. VI TOG GULD!!  Vilken morgon vi har haft! Vi har så mycket att berätta att vi inte ens vet var vi ska börja någonstans….
Uppstigning imorse redan klockan 6. Finalerna går först på morgonen här, sedan de andra matcherna…lite bakvänt kan man ju tycka! Trötta pojkar som varit på Can Am party på kvällen.
Matchen började inte bra, 0-1 efter  ett par minuter. Detta var en ovan situation för grabbarna att jobba i underläge. Skakigt spel med mycket misstag. Elias Lindholm kvitterar till 1-1 efter 4 minuters spel. Men redan efter 32 sekunder nätar Minnesota till 2-1.
I andra perioden händer det inte mycket, spelet böljar fram och tillbaka. Våra grabbar är som vanligt på mornarna inte riktigt på topp…… Då det återstår 2 minuter kvitterar Casper Wessén till 2-2.
Efter 5 minuter in i tredje perioden stänker Emil Karlsson in 3-2. Vi på läktaren tror att detta är klart eftersom spelet har övergått till vår fördel. MEN Minnesota lyckas kvittera efter 10:07 efter ett litet spektakel framför egen kasse. Så slutresultatet efter ordinarie matchtid var 3-3.
DÅ började den AMERIKANSKA varianten av sudden death. Man börjar med spel 4 mot 4 i 2 minuter. Endast flygande byten är tillåtna. Sedan 3 mot 3 i två minuter och så vidare till 1 mot 1. Detta var ju en ny erfarenhet för oss alla. Både ledare, spelare och vi i publiken var lite förvirrade över regelverket. Men lyckligtvis fick vi ordning i i den andra 1 mot 1 perioden fick Casper Wessén in pucken över mållinjen (4-3 till GGIK). Utan storspel av vår Goalie Daniel Åhré hade guldet gått till Minnesota. Han räddade en straff i en  av de sista minuterna av sudden death. Våra målvakter har varit makalösa under hela turneringen och stått varannan match.
Både på läktaren och i båset var det många hjärtan som slog vilt! Vi hade en nära döden upplevelse lite till mans! Vi var otroligt glada efter matchen och det hurrades vilt i omklädningsrummet efter pris ceremonin. Risk för övervikt kommer det bli på planet eftersom prisplaketten är tung, stor och glänsande! Togs emot av våra kaptener på podiet i skenet av en Olympisk fackla.


Efter matchen så blev det en snabb frukost, sedan begav vi oss till Montreal, en bussresa på dryga 2 timmar, när vi kom fram så klev vi ut i city-världen direkt och vandrade, trevlig stad, kul att se lite nytt igen.
En kommentar från David Deutsch när han vandrade på gatorna och flanerade, “fasiken vilken snygg brud”, David är 11 år och har redan börjat spana in 20 åringar…….som såg ut som en fotomodell.
Vi var där några timmar, sedan begav vi oss Lake Placid igen, skönt och komma till hotellet, pizzaparty blev det senare på kvällen och lite avrundning av veckan börjar nu infinna sig! Vi kan konstatera allihopa att denna resa kommer nog vi inte glömma i första taget. Det har varit underbar stämning bland oss alla vuxna och alla barnen.

 

 

 

 

Kram och gonatt från oss i Lake Placid, och vi syns i Sverige på tisdag, för nu har vi en lång hemresa som startar imorgon bitti runt kl. 08.00.

                                                       

 

 


               

Målis Daniel Åhré glad tillsammans med                       Emil Karlsson och Jonas Holm i 

                         Rogga                                                                 omklädningsrummet!


 image001

Guld vinnarna GGIK! Go Godis, Go

 

 

 

 

   Godis…. STOR Segervimpel!

STOR Segervimpel!

 

GULDMEDALJEN!     

 

 

Glada vinnare

 

Sverige!

 

Hej på er igen!

Då har vi kommit hem igen! Konstigt hur långt man kan hinna på ett dygn!

Vi påbörjade vår resa hem med buss ifrån Lake Placid med buss mot New York. Många trötta pojkar var det! De flesta sov bort hela resan. Hejaramsorna hade tystnat….. Naturen i Airondack Mountains är fantastisk fin, med mycket vatten och djupa raviner. Detta syntes bra på vägen hem trots att vädret var tungt och grått, att tänka sig hur vackert det måste vara på sommaren är inte alls svårt!

Avlämning på Newarks flygplats där våra “superchaufförer” stod och väntade på oss med alla TRUNKAR!! Go Krille och Per go! Så igen var vi samlade för en gemensam incheckning, denna gång med gulmedaljer i bagaget!! Övervikts betalning blev de visst! Sista minuten shopping på flygplatsen, för dollar med sig hem var inte alls vad våra pojkar hade tänkt sig att ha… De är duktiga på mycket, men riktiga TALANGER på att shoppa!!

Flygresan hem gick över förväntan, men att ställa om klockan i kroppen är det värre med! Man sover på de mest konstiga tider på dygnet! Tur att killarna kom hem till ett påsklov….

JA vad kan man säga om hela den här resan mer än att det har varit helt fantastiskt! Det kommer att ta lång tid innan vi har smält det här.

Alla ni som har hjälpt till med att göra detta möjligt skall ha vårat varmaste tack. Killarna har skött sig alldeles fantastiskt både på och utanför isen. De har verkligen visat hur man uppträder som ett LAG!! Visat upp Sverige och Gävle från sin bästa sida! Vårat fantastiska ledarteam….ni om några är värda GULD!

Ni som varit kvar här hemma….utan er hade detta inte hänt! Alla ni som hjälpt till med sponsorkontakter, fixat med cuparrangemang, sålt underkläder, stöttat och hjälpt till med allt det praktiska här hemma. Vi kan bara säga ett stort TACK!

Till våra sponsorer vill vi rikta ett alldeles speciellt tack…..finns inte ord tillräckligt för att uttrycka det vi känner! Så vårat innerligaste TACK för allt!

 En resa och en dröm är över, men vi vet att en ny resa börjar. Kontakter och vänskapsband har skapats som kommer att hålla för lång tid framöver. Vi kommer alla att bära med oss de här dagarna på ett alldeles speciellt ställe i våra hjärtan.

 

 image001

Guld vinnarna GGIK! Go Godis, Go

 

 

 

 

 

GULDMEDALJEN! 

Repotage Publicerad 15 april 2009 i GD & AB

image001

Gävle GIK:s team 94 segrade på klassisk is.

GGIK team 94 vann turnering i USA

Gävle Gävle GIK:s team 94 har varit över till USA och Lake Placid och spelat en hockeyturnering. En turnering som GGIK till slut vann.

 

Gruppen som GGIK spelade i bestod av fem lag och det blev lika många Godissegrar.

Första matchen mot Minnesota Pride vanns med 4-1, sedan besegrades Welland Tigers med 7-1, följt av 8–0 mot St Lawrence Scorpions och avslutande 7–1 mot Barrie Colts.

Finalen gick sedan mot Minnesota Pride igen. Den här gången blev det tuffare och vid full tid stod det 3-3. Suddenspelet avgjordes på ett lite annorlunda sätt än vanligt.

Först spelades det fyra mot fyra i två minuter var det inte avgjort innan det så fortsatte det med spel i två minuter med spel tre mot tre och så vidare.

Det hela avgjordes i spel en mot en när Casper Wessén avgjorde för GGIK.

Priscermoni följdes åt direkt efter finalspelet där medaljer utdelades samt en stor plakett till grabbarna.

Hela resan har varit en fantastiskt upplevelse där kiillarna hann med New York i två dagar och fick se NHL-matchen mellan New York Rangers–New Jersey Devils i Madison Square Garden.

Turneringen avgjordes i Lake Placid där killarna nu spelat på klassisk is där OS 1980 spelades och där USA:s hockeylag tog ett överraskande guld i samma arena.

59418307
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Totalt
29184
222714
498819
2153572
59418307

 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Google