Swedish English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Tävlingsfilmer 13-14

Historia Säsongen 2014-2015

 

 

Som huvudtränare fortsätter Tatiana Isayeva denna säsong.

 

Säsongen inleds som vanligt med ett läger i Valbo denna säsong, samarbete med GGIK Hockey med Valbolägret fortätter (GGIK hyr tider via SKGS).

 

Till denna säsong så skall ännu en hall finnas tillgänglig i Gävle och det är Brynäsvallen som denna säsong får tak och väggar. Detta är självklart till glädje för alla föreningar som behöver ispass för sin verksamhet.

SKGS har nu inför denna säsong förhoppningar om att det skall kunna bli några eller åtminstone något mer ispass för föreningen på grund utav att det tillkommer en ishall i kommunen, tyvärr så blir det tvärt om man blir av med ett ispass, den andra konståkningsföreningen i Gävle får dock ungefär 6st ispass mera till denna säsong än vad man hade föregående.
Och hur kunde det bli så???? klicka här för att läsa mera om Kommunens aggerande runt istider.

 

Under oktober på testen i Sanviken fick Klubben 7st nya tävlingsåkare som alla klarade Fri Grund testet.

 

Klubben fick dessutom en ny A-Åkare i Ungdom 13 och det var Maria Aziz som klarade Basic 3 samt Fri 3

 

 

 

 

Föreningen fick också denna säsong visa upp sig med Luciatåg i en periodpause på en Brynäs match, denna gång var datumet exakt på luciadagen den 13/12, lucia för året fick
Karin Törnblom vara. Om ni klickar här kan se några fler bilder.

 

lucia2014

 

 

Föreningen annordnade i mellandagarna två prova på pass i Nynäshallen i sammarbete med GGIK. Lite info här.

 

 

Föreningen har under denna säsong ett samarbete med GGIK gällande att få in sponsring som kan täcka en del av istidskostnaden. Projektet skötes av Per Törnblom.

 

 

SK Gavleskärets styrelse för säsongen 2014-2015

 

 

Ordförande

Kassör

Vice ordf

Ledamot

Ledamot

Ledamot 

Suppleant

Suppleant

Valberedning

Revisor

RevisorsSuppleant

 

Maria Eriksson

Sofie Enoksson Bergström

Susanne Wärn

Lotte Enegren

Magnus Eriksson

Alma Verem

Gun Israelsson

Camilla Högstedt

Basid Azizi, Annelie Törnblom

Lotte Enegren

Eva Israelsson

   

 

 

 

 

Grupperna för säsongen:

 

Grupp 1

 

Vera Björklund

Karin Törnblom

Amelia Åkerman/Kuorikoski

Klara Galanti

Maria Aziz

Matilda Snellman

Mimmi Billetun-Eriksson

Moa Johansson-Skeri

Cecilia Sund

Etty Sanner

Ellie Bergström

Tilde Bergström

Grupp 2

Alice Wärn

Amanda Westlund

Alva Eriksson

Dilan Aziz

Ebba Lundh

Ida Verem Jahic

Matilda Holm

Nora Enegren

Thea Sundell

Grupp 3

Chantelle Högstedt

Emilia Fredriksson

Jasmin Azizi

Lia Sundell

Lisa Nordin

Mira Astby

Oliva Westlund

Sofia Engman

Vendla Enroth

Grupp 4

Alicia Fredriksson

Alma Skoglund Andersson

Cornelia Rosell

Elna Bollner

Elvira Bergström

Jennifer Eriksson

Lizette Ljungström

Sebastian Sevonen

Selina Cordoza Sjöberg

Thea Bostedt

Wendy Persson

Grupp 5.konståkningsskolan

Alice Tormund

Alva Söderman

Elsa Berglund

Emilia Wendin

Emma Nordgren

Isabelle Wengelin

Lana Mahma

Lova Jonsson

Svea Berglund

Tuva Hjorth

Isabella Rosell

 

 

Man hade även sk Mix grupp som bestod av äldre och yngre åkare som hade lagt av med tävlandet men också med nybörjare.

 

 

Dessa historie delar är hopskrivna av Per Törnblom och mycket kommer från minnesbilder han har för hur föreningen utvecklats under åren, och självklart så finns det mycket mera som hänt en vad som här beskrivs.

 

krans210ar200

 

 

 

Fortsättning gällande kommunens(Kultur och Fritid) aggerande emot SKGS under säsongen 2014-2015

 

Jo det börjar med ett möte som hålls av kommunen på Kultur & Fritid där man har tagit fram ett utkast till en fördelningsnyckel. SKGS föreningen är representerad på detta möte av Maria Eriksson och Per Törnblom, på mötet presenteras ett sk styrdokument där man nu skall utgå från antalet åkare som har tävlingslicens från respektive förening och med hjälp av det sätta kvoten för hur många ispass man som förening är berättigade till under säsongen.

Vad som även kan sägas runt detta är att hockeyn har haft det enligt denna princip några säsonger och nu vill man försöka för över detta även på konståkningen.

Hur som helst så på det dokumentet som man här går igenom så finns det en hel del oklarheter bland annat hur man fått fram antalet åkare som skall gälla för SKGS, förövrigt så finns det oklarheter vilka siffror som gäller för SKGS på grund av att det förekommer parenteser på SKGS siffror vilket det inte gör på GKKs siffror för de olika grupperna.

Ingen från de som leder detta möte kan förklara detta och vilka siffror det är som är de gällande, man tar heller inte upp att det är föregående säsong som skall vara den man beräknar kvoten på, man säger dessutom att man varit i kontakt med respektive förening runt denna form av framräkning under föregående säsong. Nu vet ju jag att detta är en stor lögn för jag känner ju dåvarande ordförande, låt oss säga att mötet höll på i ca 2,5 timmar där man använde kanske en halvtimme max till att gå igenom konståkningen.

Hur som helst så går alla med på att använda detta dokument som ett arbetsdokument innan mötet var slut. I och med detta så trodde åtminstone jag att man skulle återkomma och kanske till och med bjuda in till ett till möte runt detta innan man tog ett slutgiltigt beslut.

Men detta kunde man glömma, man tog i stort sätt detta dokument så som det var man tog bort siffrorna som var inom parenteser man skickade sedan ut detta dokument som det slutgilltiga dock så fick inte jag något kopia på det förens mycket senare.

Vad som också irritera mig är att man under mötet inte visade på hur den nya troll formeln skulle påverka antalet vardags tider för konståkningen. Vad man helt enkelt gjorde var att ta uppgifter gällande SKGS från någon tredjepart för att räkna fram detta.

Man kunde inte heller på grund utav påvisande en ökad verksamhet, ändra något under innevarande säsong, utan detta kunde bara göras till nästa säsong. (Säsongen efter 2015-2016 gick det alldeles utmärkt att ändra siffrorna för en hockeyförening under pågående säsong)
Jag var och är fortfarande väldigt irriterad på hur detta gick till, jag lade ned mycket tid för att försöka påvisa att man bör även ta hänsyn till verksamheten, åldrar mm. För inom hockeyn så är det exakt så man gör, jag har nu stridit för möjligheten att jämföra Konståkningen på olika nivåer med Hockeyns olika nivåer gjort tabeller mm som jag givit samt skickat till kommunen mfl, tyvärr så kan jag nog endast säga att detta skiter man totalt i, det finns så mycket mera att säga runt detta.

 

2015 2016

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Nyheter

Från Styrelsen

1782273
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Förra Månaden
Totalt
15
79
374
8588
46001
1782273

Your IP: 3.235.182.206
Server Time: 2024-07-25 01:53:43

KontaktFormulär

skgsloggoupph280b

konstagningskridskovita

Symbol-Information

Ni kan även maila direkt till oss på
mailadressen info  och som
avslutning efter info använd
@gavleskaret.se

eller ringa på

Gavleskärets telefonnummer:
070 61 65 222
Klubbens konton: Pg: 209560-2 eller
Bg: 5929-7788.

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management. 

I

n

f

o