Swedish English French German Italian Portuguese Russian Spanish

080119 Sundsvall

 

Historia Säsongen 2011-2012

 

Som huvudtränare skall Galina Kozneva fortsätta samt även då med hjälp av sin syster Elena som också denna säsong skall vara anställd av Bollnäs.
Nu blir det kanske inte riktigt så i slut ändan.

Säsongen inleds som vanligt med ett läger i Valbo tyvärr så sker en olycka på detta läger vilket medför en hel del problem för styrelsen.
Föreningen vill denna säsong ha lite bättre ordning på när Galina och Elena göra sina byten (när den ena är i Bollnäs och den andra är i Gävle) för som det varit under ett par säsonger så har man inte vetat vem som kommer att vara tränare på nästa pass utan det har blivit en överraskning när väl ispasset börjar.


Det var också så att Elena hyrdes in från Bollnäs för parverksamheten man hade i föreningen, föreningen blev då debiterad timvis från Bollnäs pga bytena av tränings pass som skedde mellan Galina och Elena så var det inte helt lätt för föreningen att hålla reda på vad som var vad i slutändan, så det var också en av anledningarna att man ville styra upp det hela.

Eftersom tränarna går på sk säsongskontrakt så är inte säsongskontraktet klart och underskrivit av båda parter än styrelsen vill reglera bland annat bytena mellan Galina och Elena i det kontrakt som skall gälla för denna säsong tyvärr så går inte Galina med på det och det blir kan man säga en hel del problem runt detta.

Allt runt detta gör att föreningen börjar titta sig om efter en ny tränare men Galina är fortfarande med i diskussionen om förlängt kontrakt, men det verkar omöjligt att nå en uppgörelse mellan föreningen och Galina. Galina fortsätter i föreningen fram tom någon gång i November på tim debitering då hon sedan avslutar sin tid som tränare i SKGS efter ca fem och halv säsong som huvudtränare.

SKGS anställer en ny tränare från och med den 14november 2011, tränaren som nu tar över är Tatiana Isayeva (hon var redan med och sökte tränar jobbet när föreningen startade 2006-2007). Efter tränarbytet så lämnar 4 åkare SKGS för att gå över till GKK av dom 4 åkarna så är det 3st B-åkare och en C-åkare orsaken är tränarbytet och förhoppningen att även få mera isträningar och bättre tider pga hallen som nu står klar i Strömsbro där GKK skall få tider, 26/11 2011 invigs Testebohallen.

Galina och Elena börjar på heltid att jobba som tränare denna säsong i Bollnäs, det som tidigare var ett bra samarbete med Bollnäs upphörde tyvärr helt denna säsong.

När det gällde mera istider för SKGS så får man efter ett möte med kommunen komma in och träna även på Nynäshallen några pass i veckan så lite bättre blir det.
GKK växer rejält denna säsong och går om SKGS när det gäller åkare mm och det är ju bara att gratulera till den framgången för man har ju jobbat en hel del för detta. Vad som tyvärr är en stor orättvisa mellan klubbarna denna säsong och även de efterföljande är den ekonomiska möjligheten som nu GKK fick ute på Testebo.

GKK fick vara med i driften av fiket (man står för personal under säsongen) vilket enligt uppgift har givit ett ekonomiskt tillskott på mellan 60 000:- till 80 000:- per säsong man fick även vad jag hört del i sponsoravtalet som gav hallen namnet ErsandArena det var 3 klubbar som delade ( kan ha varit en till, innebandyn) på detta,
Strömsbro (som ordnade detta avtal) fick 2/4, Hille fick 1/4 och GKK fick 1/4 detta är åtminstone vad jag har hört.

OBS det kan finnas vissa avvikelser i siffrorna som anges här, men i det stora hela så skall det nog stämma.

Man kan tycka att detta som jag här beskrivit luktar avundsjuka, men man skall ha klart för sig att vi som lagt ned så mycket tid runt denna förening och även jobbat hårt för att få ekonomin att gå ihop, så känns det tufft att veta hur man från kommunen gjorde en sådan stor skillnad mellan dessa föreningar och dess möjligheter att jobba vidare under likartade förutsättningar.

För styrelsen mfl så var denna säsong en mardröm men man jobbade vidare med allt och försökte reda ut mesta till det bästa.

Föreningen får ytterligare en A-Åkare denna säsong och det är Sebastian Bramefjord i klassen Ungdom A 15 pojkar, testnivån för detta låg denna säsong i klassen Ungdom 15 A på testnivå Basic 3 och Fri 4 men man gick ut från svenska konståkningsförbundet med att nivån skulle höjas till nästa säsong i klassen Ungdom A 15 till Basic 4 och Fri 4. Det fanns även 7st B klassade åkare denna säsong i föreningen.

Man avslutar denna säsong med ett Furudalläger vilket ser ut som att detta blev det sista Furdallägret för föreningen.

 

Tyvärr så blev nog denna säsong den mest turbulenta säsongen hitintills i föreningens korta historia men antalet åkare växte ändå denna säsong även om tappet av de mera kvalificerade åkarna som lämnade föreningen märktes.

 

SK Gavleskärets styrelse för säsongen 2011-2012

 

Ordförande

Vice ordförande   

Kassör  

Sekreterare 

Ledamot   

Suppleant  

Suppleant 

Valberedning 

 

Utöver styrelsen har följande ansvar fördelats:

AnneLie Törnblom

Anders Bramefjord

Anders Berglund

Anna Åkerman

Johanna Kreft

Basid Azizi

Rosa Widén

Gunilla Eriksson och Sonny Widén

Tävlingsansvarig 

Webbansvarig   

Skridskoskolan    

LOK-stödsansvarig   

Förrådsansvarig   

Niroshani Backlund

Per Törnblom

Anders Bramefjord

Anders Bramefjord

Rosa Widén

 

Rosa Widén valde att lämna sitt styrelseuppdrag under hösten 2011.
Sonny Widén avgick från valberedningen under hösten och Gunilla Eriksson under våren.
Niroshani Backlund överlämnade ansvaret för tävlingar till Johanna Kreft under hösten.

 

Grupperna för säsongen:

Grupp 1

 

Vera Björklund

Ida Walin

Karin Törnblom

Amelia Åkerman/Kuorikoski

Matilda Snellman

Klara Galanti

Sebastian Bramefjord

Emma Kinnvall

 

Grupp 2

 

Mimmi Billetun-Eriksson

Shaila Berglund

Amanda Ifwer/Roos

Cilla Booma

Elin Gudmundsson

Maria Garic

Maria Aziz

Etty Sanner

Milana Leiman

Louise Kreft

Cecilia Sund

 

Grupp 3

 

Alice Wärn

Alva Eriksson

Dilan Aziz

Ida Verem Jahic

Destiny Nousiainen

Engla Wallmark

Natalie Kurti

Klara Johannesson

Ebba Lundh

Ellie Bergström

Tilde Bergström

Fanny Halling

Madeleine Friman

Daniela Sund

Tyra

Maja

Liv

 

Grupp 4.konståkningsskolan

 

Alexander Engman

Alva Halonen

Emilia Fredriksson

Evelina Sund

Jasmin Azizi

Lia Sundell

Lina Larsson

Linna Krigh-Brodin

Matilda Holm

Nadja Rydén

Sofia Engman

Thea Sundell

William Silverstone

 

 

Man hade även sk Mix grupp som bestod av äldre och yngre åkare som hade lagt av med tävlandet men också med nybörjare.

 

 

 

 

Dessa historie delar är hopskrivna av Per Törnblom och mycket kommer från minnesbilder han har för hur föreningen utvecklats under åren, och självklart så finns det mycket mera som hänt en vad som här beskrivs.

2012 2013

 

 

krans210ar200

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google 

Nyheter

Från Styrelsen

1778529
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Förra Månaden
Totalt
588
334
922
4844
46001
1778529

Your IP: 3.238.116.201
Server Time: 2024-07-16 11:55:40

KontaktFormulär

skgsloggoupph280b

konstagningskridskovita

Symbol-Information

Ni kan även maila direkt till oss på
mailadressen info  och som
avslutning efter info använd
@gavleskaret.se

eller ringa på

Gavleskärets telefonnummer:
070 61 65 222
Klubbens konton: Pg: 209560-2 eller
Bg: 5929-7788.

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management. 

I

n

f

o